Доказано: Канелата пази от затлъстяване и топи килограми!

Гласувайте за статията

Канелата доказано пази от затлъстяване!

Канелата може драстично да намали наднорменото тегло. Подправката защитава организма не само от затлъстяване. Тя го предпазва от диабет и инсулинова недостатъчност.

канела

Канелата гарантирано спомага за така желаното отслабване

Това споделиха учени от САЩ и Турция. За резултатите от изследването си те споделиха на среща на Американската кардиолочна асоциация, проведена в Минеаполис.

Данните са повече от тревожни. Защото една трета от населението страда от затлъстяване. Докато в страни като Великобритания и Близкия изток това са половината от жителите на тези две страни.

Прогнозите на СЗО са още по-шокиращи. Според техните данни до 2015 година броят на хората с наднормено тегло на планетата ще достигне 2,7 милиарда.

Тези, които страдат от крайните форми на излишно тегло ще се увеличат с още 17 на сто.

Заради това учените се опитват да намерят диета или методи, които да избавят хората от наднорменото им тегло и здравословните последици от този факт.

Турските учени от университета Фират са открили, че канелата е това вещество, което бори успешно натрупаните излишни килограми. И то е благодарение на полифенолните антиоксиданти, които се съдържат в нея.

Те са експериментирали с гризачи, които разделили на две групи. Едната била хранена с висококалорична храна, богата на мазнини. Другата група била хранена с обикновена храна.

И двете групи мишки била им давана като добавка канела. Оказало се, че тези, ххранени с мазна храна били намалили теглото си с цели 10%. И не само това.

В кръвта им имало по-малко холестерин и ферменти, които стимулират натрупването на мазнини в черния дроб и други жизнено важни органи.

Турските учени смятат, че канелата може да бъде използвана не само в кулинарията. Защото тази подправка ще бори успешно епидемията на затлъстяването.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар