Кандидат-еврокомисарят Мария Габриел – кумица на Жозеф Дол (Вижте как се уреди)

Гласувайте за статията

Мария Габриел за пореден път доказа, че шуробаджанащината се простира далеч извън границите на страната ни.

Днес бе обявена официалната кандидатура на Мария Габриел за нов еврокомисар на България с най-вероятен ресор „Дигитализация“. Разбира се, веднага настоящата евродепутатка бе подложена на щателна дисекция от медиите. А не е като в нейната автобиография да няма доста пикантни моменти.

През 2012г. Мария Габриел сключва брак с французина Франсоа Габриел. Той е доста близък на шефа на ЕНП Жозеф Дол. Именно затова европейският политик приема поканата да кумува на сватбата. Тя е наистина уникална за страната ни, защото е първата и единствената, провела се в сградата на Народния театър „Иван Вазов“.

Явно бъдещата еврокомисарка още тогава е имала сериозни връзки, за да може да си издейства подобна церемония, само защото на мъжа й много му харесвала сградата. Пет години по-късно, дамата с двойно гражданство е предложена за еврокомисар от ГЕРБ. Партията на Борисов е част от ЕНП, ръководена от кума на Мария Габриел.

Като навържем тези факти, кандидатурата й изглежда някак подозрителна и никак случайна. Ако се уреди с апетитния пост, което е почти на 100% сигурно, депутатката ще си уреди живота. Мандатът й ще бъде до 2019г. До тогава ще може да увеличи спестяванията си с над 2 милиона!

Мария Габриел ще лапне близо 4 милиона от поста

Мария Габриел ще лапне близо 4 милиона от поста

Годишната заплата на еврокомисарите е 237 хиляди евро. Освен това те имат право на близо 36 хиляди жилищни разходи и на 7 хиляди евро разходи за „забавления“. 25 хиляди евро месечно отиват за екип, който да ги обслужва. Това са сумите по време на мандата, а парите продължават да валят и след неговия край – над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия.

Бившият комисар, какъвто Мария Габриел може да бъде след две години,  получава една месечна заплата от 19 909 евро за „преустройване” в следващите три години, 322 540 евро в „преходни плащания”, и 25 534 евро годишна пенсия, след като навърши 65 години, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар