Павел Матеев за новата си стихосбирка: Ще бъде слънчева, въпреки мрака в мен Преглеждания: 805

0
5/5 - (2 votes)

Първите си стихове Павел Матеев пише преди 20 години като студент и на 40-годишнината си решава да ги издаде, като подготвя и втора книга

20 години след първите си стъпки в любовната лирика, Павел Матеев не само се престраши да покаже стиховете си, но вече подготвя и своята втора стихосбирка. „Облачна душа“ той си подари за своя 40-и рожден ден, не само за да погали егото си, но и за да се върне към една позабравена своя муза.

Стихосбирката пожъна успех със своята невинност и чисти чувства, които прозират от всяка строфа. Творбите са посветени на неговата съпруга – тогава все още приятелка, в която е лудо влюбен.

Студент по „Българска филология“, Павел Матеев вероятно се е повлиял от творчеството на някои наши поети. Все пак, от стиховете му блика една неподправена и несравнима мъжка чувствителност, която прави творчеството му неповторимо.

Авторът е заложил на класическата рима, като същата техника се очаква и във втората стихосбирка. Нейното име все още не е ясно, но Павел Матеев не крие, че също ще бъде облачна.

„В нея обаче облаците са много по-рехави. Повечето стихове са оптимистични“, казва Матеев и бърза да добави, че мракът винаги ще бъде в него и ще се отразява в стиховете му.

И в това няма нищо учудващо – на 40 години светогледът ти е много по-различен, отколкото когато си на 20. Кълбото от емоции вече не се взривява при всеки малък повод, но чувствеността все още тлее в теб и чака да бъде извадена на показ. Макар и в един мрачно нежен стих…

Първата стихосбирка на Павел Матеев „Облачна душа“ може да си закупите в книжарници „Хеликон“ или онлайн от ТУК.

Павел Матеев - Облачна душа

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.