Неподозираната истина за Георги Първанов Преглеждания: 7203

Тя била жената, която поела грижите по него още от бебе
0
Оценете този post

Тя била жената, която поела грижите по него още от бебе

Тази истина за президента на Република България (2002-2012) Георги Първанов ще ви остави без думи.

В детските си години Георги Първанов бил любимецът на бабите в пернишкия квартал „Рудничар“. Двамата му родители работили почти денонощно в машиностроителния завод „Струма“. Отрочето на Мария и Седефчо Първанови отраснал, отгледан от съседката.

Тя била жената, която поела грижите по него още от бебе. Когато започнал да ходи и проговорил, Георги Първанов сам изявявал желание да отиде на гости у съседката си. Всъщност причината била в това, че тя единствена имала телевизор в цялата махала.

Георги Първанов
Тя била жената, която поела грижите по него още от бебе

Бъдещият президент прекарвал часове пред малкия екран, без значение дали излъчвали детско или пък някакви публицистични предавания.
Каквото и да видел по телевизията обаче го наизустявал за раз време. След това излизал навън и го разказвал на останалите баби. Това била и една от причините да се превърне в любимец на възрастните жени.

Често пъти дори се случвало да замръква и да заспива в съседската къща. Когато родителите му приключели работи, ходили да си го вземат от там. Пренасяли го на ръце до неговото креватче.
В цял Перник на родителите на Георги Първанов им се носела славата, че са големи купонджии. Баща му Седефчо бил любимец на компанията, тъй като винаги ги забавлявал с вицове и песни.

За сметка на това обаче всички имали страха и уважението на майка му – Мария Първанова. Тя била изключително силна жена и управлявала кран наравно с мъжете. Георги Първанов още бил бебе, когато Мария за пръв път го качила на огромната машина.

При все, че била доста строг родител, тя не спряла да плаче, когато изпратила сина си в казармата.
Георги Първанов изкарал доста тежка служба в поделението „Ломски форт“, а старшините много го юркали.

Тези, които са служели с Първанов си спомнят, че въпреки че бил отявлен русофил, разпускал със слушане на музиката на „Бийтълс“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.