Генерал Деси кадрува на „Дондуков“ 2 (Вижте как неглижира вицето на президента)

Гласувайте за статията

Генерал Деси коли и беси в президентството, първата дама си е наумила да отстрани от обществения живот Илияна Йотова

Генерал Деси не се отказва от мераците си да кадрува в президентството. Първата дама разпалила тиха война между Румен Радев и неговото вице Илияна Йотова. Че има напрежение се разбрало покрай честванията по случай годишнината от Априлското въстание.

Хора от администрацията твърдят, че вицепрезидентът трябвало да участва заедно с Румен Радев на зарята в Панагюрище. Изненадващо вицето тя не се появила. А отпрашила барабар с екскорта си за Копривщица. Където медиите я отразиха подобаващо.

Според слуховете, които се носят по коридорите на Дондуков 2 през първите 100 дни от властването на президента имало опит да се наложи контрол и да се отстрани от политическата сцена Илияна Йотова.

Първата дама, която все още е пиар на съпруга си в сянка дерижирала ситуацията. Не допускала Йотова да припари до важни политически срещи. Както и налагала цензура над снимките. В медиите излизали фотоси, на които Румен Радев стои в героични пози. Жена му искала да му изгради образ на единствен спасител на българите.

За това свидетелства и пътуването на президента до Брюксел. Според част от медийните съветници в делегацията трябвало да се включи и Йотова. Като бивш евродепутат, познаващ евро структурите. Но Деси Радева категорично се възпротивила на идеята. Даже наказала провинилите се служители.

Че се заражда конфликт между Радев и вицето му е ясно. В БСП вече негодуват от ситуацията. Според човек на червените, който не е изненадан от конфликта всичко това било очаквано, предават от retro.bg.

Висшия функционер признал, че генерала още преди да му издигнат кандидатурата поискал сам да си избере вицепрезидента. Но от партията не му угодили. Като му казали, че ако не се съгласи с предложението им може и да се откажат от кандидатурата му.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар