Щракнаха белезници на брата на Жоро Бирмата

Гласувайте за статията
Разследват брата на Жоро Бирмата – Димитър Станоев за ДДС измами с месо

Димитър Станоев, по-големият брат на актуалния столичен тарикат Жоро Бирмата, е бил арестуван преди 10-ина дни при акция на Икономическа полиция във връзка с разследване на ДДС измами с телешко и свинско месо – разкрива сензационно „Уикенд“.

Ченгета нахлули в офиса на Димитър Станоев, който е първороден син на бизнесмена Евлоги Станоев от първия му брак, и иззели огромно количество документи. Белезниците щракнали на ръцете на брата на Жоро Бирмата, докато тече обискът, а по-късно през деня той бил освободен, тъй като не става дума за криминално, а за икономическо престъпление – отбелязва изданието.

Според разследващите Димитър Станоев реализира фиктивни сделки със замразено и охладено телешко и свинско месо, което внасял от Германия, Полша и Чехия. Месото било прехвърляно през няколко фирми по класическата схема „липсваш търговец“, за да му бъде прибрано 20 процента ДДС. Става дума за неправомерно прибрани около 3 милиона лева от ДДС – според неофициални източници.

Преслава и Жоро Бирмата преди години, когато бяха заедно

Жоро Бирмата, известен като любовник на Преслава в миналото, поддържа противоречиви отношения с батко си. За разлика от Георги, който обича показността и често влиза в ненужни конфликти, първородният син на бизнесмена Евлоги Станоев е спокоен, тих, дискретен и отдаден изцяло на бизнеса и семейството си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар