Почина наследницата на Ванга

Гласувайте за статията
Цяла Лешница изпраща баба Венетка, осиновената дъщеря на Ванга

След дълго боледуване на 74-годишна възраст почина гледачката и най-близък човек на пророчицата Ванга, осиновената й дъщеря баба Венетка – съобщава в. „България днес“. Възрастната жена е издъхнала в дома си в санданското село Лешница. Край смъртния й одър били дъщеря и и синът й, които се грижили за нея – отбелязва изданието.

Цялото село се събра на траурно шествие, за да изпрати обичаната от всички баба Венета, осиновена дъщеря на Ванга.
„Беше изключително добър и природно интелигентен човек. Помагаше на всеки и се славеше като най-добрата знахарка, раждала се някога по тези краища“ – коментира пред изданието секретарят на кметството г-н Райков.
Освен голямото сърце и златни лечителски ръце, които е имала Венета, хората от региона са я почитали и имали респект към нея и поради факта, че тя е единствената жена, на която баба Ванга е имала безпрецедентно доверие и се е оставила в ръцете й до смъртния си час.

Повечето от жителите на Лешница смятат, че осиновената дъщеря на пророчицата е била докосната от Бога. Доказателство за това те откривали освен в уникалната й дарба да лекува и доверието, с което се е ползвала пред Ванга, но и с магичните си разноцветни очи.
„Когато застанеше пред някой, той потъваше в очите й странно, но някак си тутакси ставаше по-добър човек“ – допълва Райков.

Баба Венетка имало изключително благороден характер

Приживе баба Венетка страдаше много заради спекулации с името на майка й. Тя редовно апелираше да не се вярва на рецепти, за които се твърдяло, че били казани от Ванга.
Дъщерята на пророчицата посочваше, че Ванга наистина е имала лек за всяка болест, но го е давала единствено и само на човека, който е потърсил помощта й приживе. Всичко друго било кощунство спрямо паметта на Ванга. Именно от нея Венета наследила уменията да бърка отвари и мехлеми за всякакви болежки. До сетния си час тя била крайно признателна на Ванга и без страх се отправила към другия свят с надеждата отново да се събере с майка си – пише в заключение изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар