Брюксел си каза цената за Брекзит: 100 милиарда евро и Англия може да ни напусне!

Гласувайте за статията

Брюксел и Англия договориха „развода“, цената е 100 милиарда евро

ЕС и Англия се „развеждат“, а пазарлъците с Брюксел по въпроса кой какво ще плати, кой какво ще вземе и кой в крайна сметка е по-прецакан продължават. Тереза Мей днес публично предупреди, че ако ЕС не спре да се бърка в изборите на страната, ще има репресии. Но това не спря политиците в Белгия.

Наред с неизвестните все още спорове около правото на европейските граждани да пребивават на територията на Англия, както и някои други особености, Брюксел поиска 100 милиарда евро обезщетение. Сумата е наистина голяма и цели да компенсира излизането на Англия от общността.

Както е известно, всяка от държавите-членки плаща вноски за членство в съюза. И на база брутния си вътрешен продукт, внася и в общата каса.

Англия бе един от най-щедрите финансисти в последните години, което пък удря по джоба не само на данъкоплатците. За да могат гражданите й да се движат свободно из европа, а стоките и услугите, които се предлагат на Острова, да се търгуват без мита, годишно бяха плащани между 5 и 10 милиарда евро.

Британският министър по въпросите на Брекзит вече заяви, че Лондон няма да плаща подобно обезщетение на Брюксел. И допълни, че сумата от 60 милиарда, която е договорена, е достатъчен разход.

„Ние няма да плащаме 100 милиарда евро! Къде видяхте тази цифра. Достатъчно е, че изпълняваме международните споразумения и договореностите, които имаме с Брюксел. Поемаме и глобите, и разходите по излизането от ЕС, това е повече от достатъчно“, допълни той.

Междувременно, в Брюксел се опитаха да всеят паника сред населението на Англия. Местните граждани бяха заплашени, че едва ли не настъпва краят на света, ако напуснат общността. Това провокира остро изказване на Мей, която предупреди ЕС да стои далеч от изборите в Лондон.

Брюксел си каза цената за Брекзит

Брюксел си каза цената за Брекзит

В противен случай Англия няма да бъде толкова отстъпчива за излизане от съюза.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Брюксел си каза цената за Брекзит: 100 милиарда евро и Англия може да ни напусне!”

  1. Вальо на топлото

    май 04. 2017

    Баси мамата! Брюксел е като „Топлофикация“, бе… Няма отърване и толкоз! 😉

Добавете коментар