Кой на какво ще е министър в кабинета Борисов 3 – окончателен и пълен списък

Гласувайте за статията

Този следобед от ГЕРБ обяви официалния списък със състава на Министерския съвет. Ето кой ще бъде министър и на какво.

Без никакви изненади, министър-председател ще бъде Бойко Борисов. В кабинета му има четирима заместник-премиери. Двама са от ГЕРб, а други двама – от коалиционните партньори Обединени патриоти.

 

Томислав Дончев е заместник министър-председател без портфейл. Той ще се занимава с въпросите на европейската интеграция. Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще бъде Валери СимеоновДосега подобен пост и ресор не е съществувал и със сигурност е част от исканията на патриотите в коалиционно им споразумение.

За заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната очаквано е избран Красимир Каракачанов. Единствено Волен Сидеров от Обединените патриоти остана без пост в Министерския съвет. Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще бъде бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева.

Нейното място ще бъде заето от неуспешния кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Явно заради този пост не е била предложена за председател на НС. Но Бойко Борисов успя да компенсира за провала от Румен Радев. Друга ключова дамска фигура от управляващата партия изненадващо сдава поста си.

Лиляна Павлова няма да е министър на регионалното развитие е кабинета Борисов 3. Тя ще отговаря за Председателството на ЕС, а с магистралите ще се занимава Николай Нанков. Министър на вътрешните работи ще е Валентин Радев. Той бе заместник в този ресор в първия кабинет на Борисов. Шефът на ВМА Николай Петков ще поеме здравното министерство.

Кой ще бъде министър в кабинета Борисов 3 вече е ясно

Кой ще бъде министър в кабинета Борисов 3 вече е ясно

В няколко министерства няма промени от предишния кабинет. Владислав Горанов отново е начело на финансите. Министър на енергетиката е Теменужка Петкова, на туризма – Николина Ангелкова, на младежта и спорта – Красен Кралев. Ивайло Московски отново ще ръководи транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Министър на труда и социалната политика е Бисер Петков, шеф на НОИ. Бившият шеф на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов става министър в своя ресор. Нено Димов е новият министър на околната среда и водите. Той е бивш зам-министър в кабинета на Костов. Емил Караниколов от „Атака“ оглавява икономиката, а начело на културата застава бившият театрален директор Боил Банов. Финансистът Красимир Вълчев поема ново предизвикателство като министър на образованието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар