Деян Донков като истински Калигула

Донков е в ролята на лудия римски император
0
Оценете този post

Пиесата на Албер Камю „Калигура“ на българска сцена

След спектакъла на Явор Гърдев във варна от 2008 г. сега Диана Добрева се заема с една от ключовите части от „Цикъла на абсурда“ на френския писател и драматург Албер Камю – пише „България днес“.

От октомври тази година на Голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ ще се играе „Калигула“, сценична версия и адаптация – Александър Секулов. Засега официално не се дават подромности за представлението – включително и кои ще са актьорите в него. Източници все пак издадоха, че в главната роля ще влезе Деян Донков. В образа на ексцентричния римски император във версията на Гърдев навремето се въплъти Димо Алексиев, който за тази роля получи „Аскеер“ за изгряваща звезда – припомня изданието.

Донков е в ролята на лудия римски император

Образа на Калигула е предизвикателство и за Деян Донков, който вероятно също ще грабне някой приз. Първата весния на пиесата е публикувана през 1944 г. Някои критици наричат текста странен, но самият Камю отрича той да е част от философията му. Последният проект на режисьорката Диана Добрева излезе преди дни на сцената на театър „Българска армия“ – това бе трактовката й по „Саломе“ от Оскар Уайлд – информира изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.