Извънредна ситуация на летище Варна – какво разкри полицията?

Летище Варна е под полицейска обсада
0

Объркване в нормалния ритъм на работа на летище Варна стресира пътниците.

Тази сутрин летище Варна осъмна със засилено полицейско присъствие. От Нова телевизия съобщават, че органи на реда с полицейски кучета обикалят в района на аеропорта. Около 9.30 в районната дирекция на МВР в морската ни столица е подаден сигнал за съмнителен багаж.

Реакцията на униформените е била светкавична и веднага на място са пратени няколко полицейски екипа с кучета, обучени да намират експлозиви. Периметърът около куфара, който вдигна всички на крак, е бил отцепен веднага.

За по-голяма сигурност на пътниците и работещите на летище Варна полицаите са опразнили терминала за заминаващи. Чакащите своите полети са били изведени пред сградата, където да изчакат извършването на проверката. От МВР отрекоха летището да е било затворено и изцяло евакуирано.

Летище Варна е под полицейска обсада
Летище Варна е под полицейска обсада

В последствие органите на реда съобщиха, че едни от багажите, който е преминал през проверката със скенер, е дал положителна проба за наличието на взривно вещество в него. Екип на СОБТ също е пристигнал на мястото, както и сапьори.

Очаква се съмнителният багаж да бъде обезвреден. Засега няма информация за кой полет е бил багажа, който е с подозрения за съдържание на бомба. Органите на реда отказват да разкрият повече информация, докато не приключат всички действия на терен, за да се осигури пълната безопасност на хората в района, пише vesti.bg.

Възможно е да има забавяне на някои полети, но то ще е за излитащи, а не за кацащи. От летище Варна засега не са дали официален коментар отново ситуацията, която веднага върна спомена за взрива на летище „Сарафово“.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.