Паметник на Тодор Живков ще радва нюйоркчани

Гласувайте за статията

След Правец, Ню Йорк ще е вторият град в света с паметник на Тодор Живков.

В последните дни се разпространява все по-упорито новината, че Тодор Живков скоро ще бъде удостоен с поредната голяма чест посмъртно. Вчера в Южния парк в София с появи дългоочаквания бюст на Роналд Рейгън, 40-я американски президент.

За този паметник се говореше от повече от две години. Идеята обаче бе реализирана чак сега. И то на фона на факта, че лично Доналд Тръмп изпрати поздравителен адрес към българите по случая националния ни празник 3 март. И тук идва ред на САЩ да отвърнат за отдадената им почит.

Говори се, че вече има официално предложение да поставяне на паметник на Тодор Живков в нюйоркския Сентръл парк. Очаква се той да бъде изготвен от български майстори. Все още се водят преговори къде точно да бъде поставен бюстът. Не е ясно и дали ще има алея, която ще носи името на символа на комунизма у нас.

Тодор Живков оживява в Ню Йорк?Тодор Живков оживява в Ню Йорк?

Тодор Живков оживява в Ню Йорк?

Възможно е статуята, която ще скрепи още повече българо-американската дружба, да бъде в близост до тази на откривателя на Америка Христофор Колумб. Това определено ще бъде голяма чест за бългрския народ. Разбира се, слуховете за подобна инициатива предизвикват противоречиви мнения заради спорния статут на Тодор Живков в родната история, пише hotnews.bg.

Все още няма официално потвърждение дали наистина този проект ще бъде реализиран или информацията е пусната по-скоро на шега покрай откриването на статуята на Рейгън. Откриването на бюста на Тодор Живков в Правец не се мина без скандали, а със сигурност този път те ще бъдат с широк обществен отзвук.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар