Светият Граал е скрит в България, а цял свят го търси!

Гласувайте за статията

Светият Граал е скрит в земите на Родопите, категоричен е Божидар Димитров.

Историкът взриви страната и света със своето разкритие. Светият Граал се намира на територията на България и нищо чудно съвсем скоро някой археолог да го намери в Перперикон или друго светилище и да го покаже на целия свят. Тогава страната ни ще се превърне в истинска сензация!

Тайнственият съд се търси от векове и съществуват много теории около него. Светият Граал е свещен предмет за християните. Смята се, че това е съдът, от който Исус Христос е пил за последен път по време на Тайната вечеря. Според друга теория, Йосиф от Ариматея е събрал в този съд последните капки кръв на Сина Божий преди да го погребе.

След това той се е оказал във Великобритания, където бил пазен векове.

Светият Граал е бил открит от крал Артур, но той не подозирал за значението му и го нарекъл просто Бокал на живота, гласи друга теория. У нас, обаче, се смята, че съдът е именно този, до който Исус е допрял устни за последно. Затова и неговото търсене и откриване именно по нашите земи би било истинско чудо.

Светият Граал може да се окаже топ БГ находката

Светият Граал може да се окаже топ БГ находката

Мистерията около свещения предмет се използва за опорна точка не на едно и две художествено произведения. Бестселърът на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“ се върти именно около него. Светият Граал е в основата и на „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“. Явно всички тези лирически герои не са търси на правилното място, пише bgdnes.bg.

Според Божидар Димитров, напълно е възможно така търсеният предмет да бъде по нашите земи, защото именно тях Исус Христос е обикалял, проповядвайки идеите на християнството. Македония, Тракия и Мизия по онова време са били много благодатни и развити райони. А това, от своя страна, значи, че в следващите години ни очакват много археологически изненади.

Светият Граал се смята, че ще донесе безсмъртие на този, който го намери. Именно о тази причина той се търси от векове, но все неуспешно. С изказването на историка България се нарежда сред дългия списък с предполагаеми места за нахождението му.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар