Зелените и Иво Прокопиев искаха кървав протест срещу Цацаров, но дали го получиха?

Иво Прокопиев насъска Зелените срещу Цацаров
5

Планът на Зелените и Иво Прокопиев май не проработи.

Вчера вечерта се проведе протест срещу Сотир Цацаров пред Съдебната Палата. Той не мина без „подкрепата“ на олигарха Иво Прокопиев и неговите приближени от Зелените. Преди провеждането на събитието се заговори, че тази групичка се гласи да окървави протеста. До сблъсъци, обаче, така и не се стигна. Явно в последния момент се е наложила промяна в плановете.

На протеста снощи се бяха събрали около 100 души. В последствие се оказа, че повечето от тях са се събрали, за да възроптаят срещу високите сметки за ток и вода. А трябваше да има платени грантаджии от „Протестна мрежа“, чиито конци дърпа Иво Прокопиев.

Появиха се природозащитници от клана на Зелените, които вчера обявиха, че са им били предлагани суми, за да се включват в събитието с целта да предизвикат сблъсъци и да го окървавят. Тези хора принципно се подвизават като грижещи се за бездомни животни и са близки с тарторите на зелената партия.

Както знаем,

мераклиите за власт се провалиха с гръм и трясък на последните избори заради коалицията си с Христо Иванов. Зелените и „Да, България“ се радваха на щедро финансиране от Иво Прокопиев. Сега са готови на всичко в името на политическия реваншизъм. Също така, с атаките си срещу главния прокурор целят и осуетяване на разследване на скандалното им кадруване в съдебната система.

Иво Прокопиев насъска Зелените срещу Цацаров
Иво Прокопиев насъска Зелените срещу Цацаров

Именно по тази причина Зелените и хората на Прокопиев участваха активно в атаката на газовия олигарх Сашо Дончев, който също е разследван, срещу прокуратурата. Те са и организаторите на протеста, целящ още повече да затегне примката около врата на Цацаров.

Твърдящите, че им е плащано, за да правят безредици на протеста, говорят за сблъсъци с охраната на Цацаров и измислени жалби за насилие. Идеята била да се случи като в Румъния и главният прокурор да бъде принуден да подаде оставка, пише pik.bg.

Главната цел на Зелените и Иво Прокопиев е дестабилизиране на прокуратурата и държавата. неосъществените им планове говорят за два варианта – или са осъзнали, че това не е правилният начин, или проговорилите платени протестъри са целели провокация.

5 коментара
 1. Асен казва

  Тази пасмина Зелените, Христо Иванов и Прокопиев са опасни за държавата и трябва да бъдат държани настрана от политиката.

 2. Дора казва

  Пореден провал за зелената мафия и Прокопиев. За ссъжаление няма да им последния опит. За пари са готови на всичко.

 3. Иван казва

  Прав е, Филчев, че Цацаров пипа много меко! Около Иво Прокопиев могат да се извадят много скандални неща!

 4. Мартин Иванов казва

  Иво Прокопиев, който създаде „Зелените“ е един от родните олигарси, които работят против интересите на България и неговото място е в затвора!

 5. Мендо казва

  Платените протестъри отдавна не бяха участвали в показна акция, спонсорирана разбира се от олигарха Иво Прокопиев. След тежкия провал на изборите явно пак ще се върнат към предишните си занимания, а именно участието в платени провокации.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.