Климатологът доц. Георги Рачев разкри кога си отиват студовете

Климатологът доц. Георги Рачев разкри кога си отиват студовете
5 (100%) 1 vote

Началото на лятото също ще бъде белязано от повече валежи

Топ климатологът доц. Георги Рачев даде отговор на въпроса, който мнозина задават – кога най-после ще си заминат студовете.

От ефира на Българската национална телевизия доц. Георги Рачев съобщи, че има добра новина за всички. Той посочи, че вече спокойно можем да приберем в гардероба най-дебелите дрехи, тъй като няма да са ни необходими.

Той дори прогнозира, че парното, което бе пуснато заради студовете през последните дни, вероятно съвсем скоро вече ще бъде спряно.

Георги Рачев

Началото на лятото също ще бъде белязано от повече валежи

През миналата седмица всички станахме свидетели на рязкото застудяване. И за да е пълен разкошът преваля и сняг. На много места дори се образува и снежна покривка.
Заради студовете и снега напоследък хората масово се шегуват, че април се е обадил на декември да го замести, защото има работа и той се е съгласил.

Доц. Георги Рачев обаче посочи, че снеговалежът в края на април не е нещо феноменално.
И при все, че хората все още не могат да усетят, че е пролет като се има предвид дъждовното и студено време, климатологът посочи, че съвсем скоро студовете най-после ще си тръгнат.

Студеното време според думите му вече е зад гърба ни. Той дори съобщи добрата новина, че лятото постепенно започва да идва, но няма да настъпи изведнъж, както на мнозина би се искало.

Много хора си задават въпроса какво ще е времето през предстоящите три почивни дни – 23, 30 април и 1 май.
Доц. Георги Рачев посъветва който смята да тръгва на път да го направи в петък.

Той припомни, че по нашите ширини май, е месецът с максимални валежи. И това е нещо нормално, тъй като според него всяка капка е жълтица. Само по този начин можем да разчитаме, че язовирите ще бъдат пълни и ще имаме богата реколта.

Що се отнася до идващото лято, то началото му също ще бъде белязано от повече валежи, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар