Учени шокираха света с разкритието си: Ако за 10 години не спасим планетата си, край с нея!

Учени разкриват как да спасим Земята
0

Екип от международни учени направи шокиращи разкрития за бъдещето на света.

Докато се занимаваме с битови проблеми, политически кризи и тероризъм, учени насочват вниманието ни към една стара и доста наболяла тема. Проблемът, който изтъкват на преден план, е способен да засенчи всички други. Просто, защото ако не бъде решен, нашата планета няма да съществува! А за това има и срок, който не е никак дълъг.

Според екип от осем учени, времето, което ни остава да спасим Земята, е само 10 години. До тогава трябва да съумеем да забавим убийствения ефект на климатичните промени върху всички нас и планетата ни като цяло. За радост, тези учени са съумели не само да ни разтърсят с този шокиращ извод. Те ни предлагат стъпки, с които можем да забавим катаклизма, белязващ края на света.

В тяхната позиция се споменава, че доста внимателно са проучени въглеродните емисии, продукт на употребата на горива, производството на храни, биоенергията и селското стопанство. Пътят на тези емисии се следи постоянно и се наблюдава промяната на нивата им в различни точни на земното кълбо. Наравно с тези данни, екипът от учени следи и различните популации, за да се види какъв ефект имат емисиите върху тях.

Основната идея е,

че е необходим модел, който да балансира въглеродните емисии благодарение на въглеродни поглъщатели. Най-често срещаните такива са горите. За да забавим края на света за след повече от 10 години, използването на изкопаеми горива трябва да бъде редуцирано от 95% до под 25% в далечна перспектива – до 2100г, пише 24chasa.bg.

Както сами се досещате, това ще бъде доста бавен и стресиращ за пазарите процес, като е много важно да се намери подходящ заместител. Освен това, важно е да се обърне внимание и на въглеродните поглъщателите. Екипът от учени е пресметнал, че с редуциране на процеса на обезлесяване в дългосрочна перспектива въглеродните емисии ще намалеят с цели 42%. Много е важно да се увеличи и употребата на енергия от въздуха и слънцето. Тя не предизвиква такова замърсяване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.