Тайните на Холивуд са пред очите ни, а ние често ги пропускаме

Тайните на Холивуд често са пред очите ни, а ние почти не ги виждаме. Седмото изкуство често е пълно със скрити детайли и съобщения. А режисьорите обожават да добавят и препратки към други свои филми, книги или просто явления от популярната култура. Мнозина биха се изненадали колко са очевидни някои от тях, а всички сме ги пропуснали. От друга страна, някои вероятно никога не бихме забелязали, като например тези. Вижте кои от тайните на Холивуд са скрити пред очите на всички.

Похитителите на изчезналия кивот

R2-D2 и C-3PO, са андроиди от оригиналния "Star Wars". Но те могат да се видят и като египетски йероглифи на стената в древния храм.

Бързи и яростни 5

Хан Сол — О е очевидна препратка към образа от поредицата за "Star Wars".

Futurama

Има сцена в "Futurama", в която е "скрита" и главата на Ерик Картман, герой от "South Park".

Портокал с часовников механизъм

Стенли Кубрик изглежда е ексцентрик и в същото време голям фен на своите творения. Затова не е и изненадващо позоваването на Стенли Кубрик над собствения му филм "2001: Одисея в космоса".

Матрицата 2

Повечето регистрационни табели в Матрицата се позоваване на библейски стихове, включително и колата на Тринити и Морфей, чиито номера "DA 203" се отнасят до стихове от библейската книга на израелския писател Даниел: "Имах сън, която ме преследва, но не знам какво означава".

Стар Трек

R2-D2 се появява и в Star Trek.

Семейство Симпсън

В света на Семейство Симпсън всички герои имат по четири пръста, освен Бог и Иисус, които имат пет.

Трон (1982)

Филмът "трона" от 1982 г. е на Дисни, а това е вероятно и причината, поради която на фона се вижда Мики Маус. [caption id="attachment_515136" align="aligncenter" width="435"]Тайните на Холивуд във филмите, често са пред очите на всички Тайните на Холивуд във филмите, често са пред очите на всички[/caption]

Боен клуб

Едуард Нортън пие кафе от Старбъкс. Вероятно е ясно и защо, на всички, които са гледали филма. [gallery ids="515137,515138,515139,515140,515141,515142,515143,515144"]