Зелените втрещиха с идеята си: Преместете университета на Сорос в България!

Гласувайте за статията

Партията на Зелените официално подкрепи Джордж Сорос.

Преди дни политиците от ПП „Зелените“ предложиха университета на милиардерът Сорос да бъде „подслонен“ в България. Това тяхно становище идва на фона на гръмките скандали в Унгария. Там хиляди студенти излязоха на протест срещу закриването на учебното заведение, а държавата го обяви за противозаконно.

Явно това становище не се взема под внимание от Зелените, които искат да се харесат на Сорос. Те излязоха с доста остра позиция, която за пореден път разбуни духовете в обществото. Че псевдоеколозите имат тесни връзки с организации на милиардера се говори отдавна. Дори се предполагаше, че те са взимали пари по различни програми, за да стопират строежа на оградата по границата.

Както знаем, за Сорос отдавна се говори, че подкрепя наводняването на Европа с мюсюлмани и терористи. На фона на тези твърдения, еколозите-политици скочиха в него защита.

Зелените осъждаме остро опита Централноевропейският университет да бъде изгонен от Унгария. Настояваме правителството на България, институциите на Европейския съюз и политическите сили – особено близките до управляващата в Унгария партия ФИДЕС европейски консерватори – да направят нужното, за да предотвратят посегателството над свободното образование в една европейска страна“, пише в позицията.

Зелените имат да връща услуга на Сорос

Зелените имат да връща услуга на Сорос

Ако „режимът на Виктор Орбан“ вземе категоричното решение да изгони от страната ЦЕУ, въпреки съпротивата на обществото, то Зелените предлагат България да подслони тази „водеща академична институция“. А дали са съгласували предложението си с някого, май няма нужда да питаме..

„В България има потребност от повече институции като ЦЕУ, които образоват и възпитават младите хора в ценностите на свободата и демокрацията“, се пише в мотивите на партията на Зелените, пише trud.bg.

Засега няма официално решение за съдбата на висшето учебно заведение. Очаква се милиардерът да я обсъди с председателя на ЕК Жан-Клон Юнкер следващата седмица. Трябва да стане ясно и дали ще се подпише споразумение между САЩ и Унгария, което да гарантира бъдещето на университета. При този сценарий, Зелените няма да имат полезен ход.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Зелените втрещиха с идеята си: Преместете университета на Сорос в България!”

 1. ЦОНЬО

  апр. 22. 2017

  тия тревопасните са по-зле и от комунистите

 2. Иван

  апр. 25. 2017

  Кой ги смята тия за живи изобщо. Само някакви прошляци дето се наливат с бира им обръщат внимание.

 3. Вики

  апр. 25. 2017

  Не виждам какво се изненадвате. Зелените са просто едни момчета и момичета на повикване. Правят каквото им кажеш за пари. Това от много години им е политиката и се опитват както да рекетират бизнеса, така и да крадат от държавата. Тези хора трябва да бъдат разследвани и вкарвани в затвора.

Добавете коментар