Тайна пазена 40 години: Астронавт открива съкровището на Колумб?

Тайна пазена 40 години: Астронавт открива съкровището на Колумб?
5 (100%) 1 vote

Тайна на 40 години видя бял свят

Тази тайна е на 40 години и едва наскоро видя бял свят. По време на полет около Земята в капсулата „Меркурий“ през май 1963, американският астронавт Гордън Купър забелязал странна находка във водата.

Находката е забелязана около южната част на Карибите.А разкрития около тази тайна, пази вече 40 години.
Мисията му започва само няколко месеца след кубинската ракетна криза. Тогава света се намира на ръба на поредната ядрена война. Корабът му „Меркурий“ е оборудван с най-модерните технологии за онова време. С тяхна помощ е можело да се открият тайни ядрени съоръжения.
Не можейки да устои на новите технологии, Купър наблюдава с тяхна помощ всичко, което може. И когато разглеждал южната част на Карибския басейн, във водата забелязва странни находки.

В началото помислил, че това е някаква развалина. Когато разбира, че има повече от 100 такива находки, ги фотографира и записва координатите им.

По-късно обаче установява, че тези находки водят до останалата част от изгубения флот на Христофор Колумб, един от най-известните изследователи на всички времена. Има предположение, че две десетилетия Колумб е правил тайна карта за невероятно ценно подводно съкровище.

Подробности около неговата находка се пазят в тайна. Но разкритията, които той прави, хвърлят светлина върху една много древна и търсена реликва.

Според експертите, това е карта на съкровище, дошло от Космоса. Именно заради това е имало и толкова много ловци на съкровища на Карибите.

Купър се надявал, че ще успее да се посвети на своята тайна като се пенсионира. За съжаление, така и не стига до нея. Преди смъртта си обаче разкрива тайната си пред Дарел Миклош, професионален ловец на съкровища.

Тайна на 40 години: Астронавт открива съкровището на Колумб

Тайна на 40 години: Астронавт открива съкровището на Колумб

„Мисля, че беше наясно, че скоро ще умре, така че ми разкри доста информация. И ми каза да завърша мисията му“, разказва Миклош, който сериозно се е посветил на начинанието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар