Съюзниците знаели за Хитлер, но не направили нищо, за да го спрат

Съюзническите сили знаели за Холокоста две години преди времето, което досега се е смятало за вярно. Не само, че са знаели, но и са изготвили обвинения за военните престъпления срещу Адолф Хитлер, пише "Independent". Били са открити документи на ООН, които почти 70 години не са били оповестени. Същите показват, че САЩ, Великобритания и Съветското правителство вече през декември 1942. г. са били запознати с факта, че брутално са били убити най-малко два милиона евреи и че животът на още пет милиона виси на косъм.

Пропуснат шанс да спасят милиони

Независимо от това, което са знаели и са изготвили обвинителен акт, Съюзниците не са си направили труда да спасят тези, които са застрашени от смърт. Министърът на Чърчил, Висконти Кранборн, заявил през март 1943 година, че евреите не трябва да се считат за специален случай, и че Британското кралство вече е претъпкано с бежанци. "Най-големите политици знаели за масовото убийство на евреи две години и половина преди това, което досега се е смятало", казва авторът на книгата "Човешки права след Хитлер" и преподавател в лондонския университет "SOAS" Дан Плеш.

Съюзниците са изготвили обвинителен акт

Плеш твърди, че Съюзническите сили са изготвили обвинителен акт за военни престъпления. Те се базирали на разкази от хора, които са били изведени от лагерите. Информация получавали и от движения на съпротивата на много страни. Междувременно открил и документи, в които Хитлер е бил обвинен във военни престъпления от 1944 година. И въпреки доказателствата и жалбите срещу нацистите, Съюзниците направили много малко, за да помогнат на хората в опасност, казва Плеш. [caption id="attachment_514835" align="aligncenter" width="516"]ООН и Съюзниците знаели за Хитлер, но не го спрели ООН и Съюзниците знаели за Хитлер, но не го спрели[/caption] Новите разкрития, които хвърлят сянка върху ООН и Съюзниците по времето на Хитлер, днес отекват доста силно. Още повече, че Германия и Европа очевидно не са си взели бележка от Втората световна война.