Тръмп си призна: Северна Корея е опасна за цял свят! (Поиска мир с Пхенян)

Тръмп си призна: Северна Корея е опасна за цял свят! (Поиска мир с Пхенян)
5 (100%) 1 vote

Доналд Тръмп призна, че САЩ има защо да се бои от Северна Корея

Блокирането на резолюцията на ООН срещу Северна Корея от страна на Русия изглежда не целеше скандал. А по-скоро предотвратяване на сблъсък, чийто завършек е непредсказуем.

Американците имат причина да се притесняват от започването на ядрена война между Америка и Северна Корея, смята президента на САЩ Доналд Тръмп. Той с половин уста призна, че Москва е предотвратила проблем, който можеше да коства милиони човешки животи.

И война, от която никой няма нужда.

„Винаги трябва да се притесняваш. Не е ясно с кого си имаме работа“, казва Тръмп в интервю за телевизионния канал TMJ-4. „Имах много интересна среща с президента на КНР и тя ми помогна да науча много“, добавя той. Именно това го и спряло да продължи с провокациите.

Китай притежават твърде много власт над Северна Корея, смята обаче американския президент. „Ситуацията изобщо не е проста“, подчертава той.

Според него, предишните договорености между Вашингтон и Пхенян са много вредни за американската страна. „Озовах се озовах в ситуация, в която лидерът на Северна Корея разполага с ядрено оръжие. И ние трябва да направим нещо по въпроса. Надявам се, че той иска мир. Ние също искаме мир. В крайна сметка всичко ще зависи от това да изчакаме. И да видим какво ще се случи“, отбелязва той.

Междувременно агенция „Йон хап“ съобщи, че севернокорейски телевизионен канал е показал нов пропаганден видеоклип. В този клип се вижда, как Северна Корея нанася ракетно нападение срещу САЩ.

Клипът е показан по случай тържествата за 105-годишнината от рождението на Ким Ир Сен — дядо на сегашния лидер Ким Чен Ун. Вижда се как балистична ракета лети над океана и нанася удар по американски град.

Доналд Тръмп все пак се уплаши от Пхенян

Доналд Тръмп все пак се уплаши от Пхенян

След тези кадри, във Вашингтон решиха да укротят топката. И вместо да сипе заплахи, Тръмп тръгна по пътя на мира. Ще приеме ли Пхенян маслиновата клонка, предстои да видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар