Вижте с какъв пост се уреди Веселин Марешки

Звънецът на новия парламент ще удари в 10 ч. днес
0

Звънецът на новия парламент ще удари в 10 ч. днес

Варненският бизнесмен Веселин Марешки, чиято партия успя да си проправи път до парламента, се уреди с апетитен пост.

Председателят на партия „Воля“ ще заеме зам.-председателското място в новия парламент, отбелязва „Стандарт“, на страниците си.

Мнозина са изненадани от решението на Веселин Марешки като се има предвид, че по този начин няма да може да председателства парламентарната си група.
Според запознати председателското място на парламентарната група ще бъде поверено на депутата Гергана Стефанова.

Веселин Марешки
Звънецът на новия парламент ще удари в 10 ч. днес

Името й нашумя около скандала с листите на партия „Воля“. Припомняме, че около Веселин Марешки се разрази грандиозен скандал, след като стана ясно, че за кандидат-депутати бяха издигнати няколко членове от фамилията на Стефанова.

Останалите зам.-председателски места в новия парламент ще бъдат заети от Цвета Караянчева (ГЕРБ), Валери Жаблянов (БСП), д-р Нигяр Джафер (ДПС) и Явор Нотев от Обединени патриоти.
Първият парламентарен звънец на Народното събрание ще бъде ударен в 10 ч. днес.

По традиция новият парламент ще бъде открит от най-възрастния народен представител. Този път това е добре познатият на всички журналист – Тома Томов, който е от групата на БСП.
Днес новите 240 народни представители ще положат клетва „да се ръководят от интересите на народа“ по време на мандата си.

Това ще се случи под зоркия поглед на Негово Светейшество българският патриарх и софийски митрополит Неофит.
Освен него в пленарната зала ще присъстват главният мюфтия Мустафа Хаджи, както и представители на останалите вероизповедания у нас.

Президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще влязат в Народното събрание по червен килим през парадния вход.
Очаква се а първото заседание на новия парламент да присъстват и президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев.

Също така по стара традиция би трябвало да присъства и бившия председател на Народното събрание – Цецка Цачева.
За нейно огромно съжаление този път тя не можа да се добере до парламента, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.