Дубай не е само злато, пясък и лукс

Според много хора Дубай е един от най-интересните градове в света. Той привлича с луксозни небостъргачи, тонове злато, тузарски автомобили, баровски ресторанти и луди нощни клубове. Но това е илюзия, която се сервира само на туристите. Както и всеки друг голям град, така и Дубай има своята изключително мрачна страна.

Между лукса и пъкъла

Така например Дубай е град, който се развива с невероятна скорост. Богатите хора могат да имат всички пари на този свят, но все още се нуждаят от старата и "обикновена" работна сила. Необходима им е, за да строят и изграждат с висока скорост. Според богатите работниците са като роби и не е нужно да се третират като останалите граждани. Поради това всеки ден тези хора са изложени на опасности. Физическите работници работят по 14 часа при температура над 40 градуса. Разбира се, че това предизвиква здравословни проблеми.

Затвор заради целувки в обществото

По-голямата част от хората в Дубай са мюсюлмани. Това означава, че правилата, особено когато става дума за интимността, се прилагат стриктно. Не само, че е забранено целуването, но е незаконно да се държите и за ръце в обществото. Туристите, които нарушават правилата плащат огромни глоби. Ако решите да се бунтувате, пък сте застрашени от затвор. Изобщо не е необходимо да се подчертава, че сексуалните отношения преди брака са забранени в Обединените арабски емирства. Такова поведение носи голям риск и дори смърт за прегрешилите.

Търговия с хора

Въпреки строгите законите, когато става въпрос за алкохол, наркотици и интимности, правилата не важат винаги. През деня едно момиче може да попадне в беда, дори да се покаже на улицата само. Или с непокрити ръце. Но когато падне нощ всичко се променя. Най-старата професия на света процъфтява в Дубай. Там има повече от 30 000 дами за забавление, които открито демонстрират своята плът и взимат по 500 долара за един час.

Прахосване на огромно количество питейна вода

Тъй като е разположен в пустинята, Дубай трябва да внася вода. Докато има пари за разхищение на питейната вода, това не се разглежда като проблем. Например, има редица голф игрища, за чието поддържане се изразходват около 4 милиона литра вода на ден, само, за да остане тревата зелена. В Дубай на никой не му пука, че има хора, които умират от жажда, щом може на спокойствие да се играе голф.

Когато изчезне петрола, всичко ще се провали

Не е трудно да изгради рай насред нищото, докато има изобилие от "черно злато". Всички знаят, че Близкия Изток зависи от петрола и че той е единствената им надежда за богатство. Но изглежда, че тези хора не осъзнават, че нищо не трае вечно. Прогнозите показват, че петрола вероятно ще изчезне след около 20-ина години. [caption id="attachment_515087" align="aligncenter" width="505"]Дубай не е просто лукс Дубай не е просто лукс[/caption]

Безумен расизъм

В 21-ви век, по-голямата част от света не приемат расизма като норма. Въпреки това, човешкият род е готов да прави изключения, така че никой не го е грижа, че расизмът е движещата сила в Дубай. Градът е брутално място с диви правила, където човек струва точно толкова, колкото му струва паспорта. Например, за една и съща работа в една и съща компания, европейците и американците получават двойно по-голяма заплата от колегите си, които идват от страните от така наречения трети свят.

Превръщат работниците в роби и им отнемат паспортите

Дубай е място, където робството все още присъства. Разбира се, формално всичко е законно, но на практика хората от страни като Индия, Пакистан и Китай се принуждават да работят извънредно, за почти никакви пари. Освен това, много от тези хора не могат да напуснат Дубай, тъй като правителството или фирмите им отнемат паспортите. Това е суровата реалност. Тези хора, пристигат там с надеждата за по-добър живот. Скоро откриват, че са дошли в ада. Става дума за ужасяващи условия за по-малко от 100 евро на месец, с ужасно настаняване.