Горещи следи по убийството на Косьо Самоковеца

Гласувайте за статията
Лихварят Данчо Графа замесен в убийството на Косьо Самоковеца

Зрелищно арестуваният преди дни за лихварски изстъпления и рекет сливенски гангстер Йордан Божериков – Данчо Графа, дълги години е бил в полезрението на полицията за мащабна престъпна дейност – пише „Уикенд”, като се позовава на свой източник в МВР. 37-годишният заместник на мафиотския бос Йоско Сливенски е бил разследван за търговия с проститутки, трафик на дрога, както и за съпричастност към убийството на контрабандиста Константин Димитров – Косьо Самоковеца – отбелязва изданието.

Косьо Самоковеца бе разстрелян показно на 6 декември 2003 гд в Амстердам, докато купуваше бижута на наложницата си Цеци Красимирова. Часове по-късно бе арестуван холандският член на моторджийска банда Ервен Векер, който бе осъден на 15 години затвор в страната на лалетата.

Косьо бе разстрелян посред бял ден на амстердамски площад

Холандските служби обаче почти веднага установиха, че Векер не е бил сам при разстрела на Самоковеца, а е имал още двама придружители – Васко Дългия и Данчо Графа. В България за поръчител на екзекуцията на Димитров бе обвинен Йоско Сливенския, но той влезе в затвора за други престъпления, а делото за убийството на контрабандиста така и не бе докарано до край.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар