Шефка на Агенция за закрила на детето в Добрич Магдалена Миткова ще бъде разследвана заради услуга, която е направила на любовницата на Веселин Маринов.

До социалното министерство е стигнал сигнал за извършено грубо нарушение на служебните си права. То е в полза на Веска на Веселин Маринов, а главните потърпевши са децата на Пеева. Ето за какво всъщност става въпрос. Преди две години започва бурен любовен романс между Веселин Маринов и 42 - годишната бивша сервитьорка от Добрич Веселина Пеева. Палавата блондинка няма сключен брак, но пък има две деца от богат и влиятелен бизнесмен с изрядна репутация. Той не е популярен в светските среди и така остава и до днес. Въпреки че има от всичко по много, Пеева се влюбва в естрадния трубадур. Заради него зарязва мъжа и децата си. Но това за нея не се оказва голяма драма, а по-скоро облекчение. И без това децата не са особено желани, но сега се превръщат в златна кокошка за палавата Веска. Едното й дете идва на бял свят само защото вече било късно да направи аборт, а по-голямото физически го е малтретирало. Заради този скандален случай, на който има множество свидетели, срещу нея се води прокурорско разследване за лъжесвидетелстване. Именно то се оказва най-големият проблем на Пеева. Запознат със ситуацията, Веселин Маринов се консултиран със своя близък приятел адвокат на име Иван Кръстев и подучва любовницата си какво да направи. Така Веселина изведнъж става най-добрата майка и излиза с претенции за оттегляне на прокурорското разследване.

Разбира се, интересът й е чисто комерсиален.

Тя иска парите на бащата на наследниците си. А за да се случи това, трябва да влезе в ролята на любящ родител. Ако номерът мине, Веска, певецът и адвокатът му ще получават чрез нея досег до ежемесечен, и то не лош бюджет, осигурен от таткото на малчуганите. Основната пречка по пътя към целта се оказва експертно становище, написано от социален работник. Той трябва да прецени дали Пеева е годна да бъде родител. Оценяват се основно две неща - дали има финансова възможност да се грижи за тях и дали има желанието да го прави. По първата точка Веселина официално получава 1500 лв. заплата като секретарка към фирма на приближен до Веселин Маринов. Но тази заплата е само на хартия. Договорът е фиктивен и подписан специално, за да бъде представен като доказателство. Иначе блондинката няма и лев  доходи, освен тези, които любовникът й цака. Другата част от становището на социалния работник обхваща нематериалните фактори и най - вече грижовен ли е родителя към децата. И тук е ясно каква трябва да е реалната оценка. Но най-любопитното и скандално с случая е, че тя се прави не от социален работник, а от самата шефка на Агенция за закрила на детето в Добрич. Миткова ходатайствала на Веска на Веселин Маринов Това е Магдалена Миткова, близка приятелка на Веселина Пеева. Двете открито демонстрират дружбата си, която е довела до подсъдните действия. Без шефката да има каквото и да е професионално отношение към случая, тя е сложила печат и подпис на становището, пише hotarena.net. В социалното министерство е получена информация, че скандалната шефка на Агенцията за закрила на децата в Добрич е взела 2000 лв под формата на "почерпка" за да направи закононарушението. Но действията й може да й излязат солено. Предстои проверка в Инспектората на министерството. В резултат на нея Миткова нищо чудно да изгуби поста си заради любовницата на Веселин Маринов.