Куриоз! Русия цака САЩ с нова супер бомба

Русия и САЩ се надцакват с нови супер оръжия
0

Русия цака „майката на всички бомби“ с „бащата на всички бомби“

Русия и САЩ си устроиха поредна демонстрация на въоръжените си сили. И докато американците се хвалеха, че са създали „Майката на всички бомби“, от Русия им отговориха с… любов и „бащата на всички бомби“.

В мрежата вече се коментира, че най-мощната неядрена бомба е разработка на тайните лаборатории на Кремъл. Тя е 4 пъти по-мощна, 4 пъти по-лека и много по-функционална от американската разработка.

Светът още се тресе от „Майката на всички бомби“ – чудовище тежко 11000 кг, което САЩ метнаха срещу ИДИЛ. Президентът Доналд Тръмп дори заяви, че е изключително доволен от находката, тъй като не причинявала радиация. Друг е въпросът, че щетите, които подобно оръжие може да причини, са още по-ужасни, тъй като в момента се наблюдава промяна на сеизмичната активност в региона. И мнозина се молят да няма силни земетръси.

По ирония на съдбата, само четири години след като САЩ през 2003 г. за първи път тествали „Майката на всички бомби“, Русия представила „Бащата на всички бомби“. Става дума за ракета, която е четири пъти по-мощна от американската „GBU-43“. Руски военен служител е дал интервю при представянето на бомбата и е казал, че тя няма съперник никъде по света.

„FOAB“, или още известна като „ATBIP“ се пренася чрез самолет бомбардировач. Тя е термовзривно оръжие, което означава, че се активира с помощта на кислорода, който се намира в околната среда. След изстрелването си, при удар тя генерира интензивна експлозия с висока температура. „Когато говорим за ефективността и разрушителен потенциал, това оръжие може да се сравни само с ядрено“, каза Александър Рукшин при представянето на бомбата.

Русия и САЩ се надцакват с нови супер оръжия
Русия и САЩ се надцакват с нови супер оръжия

И макар надцакването да предизвика доста усмивки сред военните, особено във връзка с имената на двете оръжия, тяхната разрушителна мощ не е за подценяване. Нито щетите, които могат да нанесат. Особено ако попаднат в неподходящи ръце.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.