Китай в ужас от сблъсък между САЩ и Северна Корея: Не искаме световна война!

Гласувайте за статията

Китай е в ужас от предстоящия сблъсък между САЩ и Северна Корея, призоваха Тръмп да си прибере армадата

Военната армада, която Тръмп изпрати в Южнокитайско море, за да помогне на Южна Корея, уплаши не на шега Китай. В Пекин сериозно са притеснени, че Ким Чен Ун е наредил мобилизация на армията и може да се стигне до пряк военен конфликт в региона.

А това би дръпнало икономиката на Китай надолу и би се отразило ужасно на техния подем.

По тази причина Си Дзинпин предупреди Доналд Тръмп да спре с провокациите към Пхенян. „Китай продължава да държи на мира и се ангажираме да постигнем споразумение с мирни средства“, заяви още той.

От друга страна Тръмп обяви, че е изпратил мощна армада, която да се позиционира край Корейския полуостров.

А Китай не искат конфликти в региона. И дават мило и драго, да не се налага да приемат бежанци на прага си. Нито пък да водят война.

„Не познавам Ким Чен Ун, но мисля, че е лош човек. Смятам, че нарушава сериозно международните закони и мястото му не е начело на Северна Корея. Ако Китай не може да ни помогне, ще решим проблема сами“, заяви президента Тръмп в интервю, във вторник.

Реакцията на Пекин не закъсня — призив за оттегляне на военните части и обещание да се реши въпроса с мирни средства.

Междувременно Пхенян е обявил масова мобилизация на военните. Както е известно, страната разполага с една от най-големите армии в света. Жените там са задължени да служат по 7 години, а мъжете — 10. И докато при Ким Чен Ир те нямаха право да се женят, синът му разреши браковете за военнослужещи. С одобрение на властите, разбира се.

Китай в ужас, Северна Корея се готви за война със САЩ

Китай в ужас, Северна Корея се готви за война със САЩ

Снимки разкриват, че Северна Корея не спи и никак не е спокойна заради действията на Тръмп. А светът се надява никой от тях да не драсне клечката, която ще взриви всичко.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар