Неочаквана находка: Намериха злато за 2 милиона в танк за старо желязо

Гласувайте за статията

Запалени киномани намериха неочаквана находка в стар танк

„Богати сме! Невероятно! Необикновена находка“. Това са реакциите на Ник Мийд и Тод Чембърлейн, двама киномани, които се натъкнаха на уникално попадение в танк за 30 000 долара. Покупката била направена в Ибей, откъдето купили машината за скрап. Двамата решили да я реставрират и я продадат, тъй като се занимават със стари военни машини, но дори не предполагали, какво се крие вътре.

Докато почиствали машината, Тод случайно се натъкнал на странната находка. Той дори заснел проучването с камера, документирайки откритието си.

„Това със сигурност не са оръжия. Нито пък малки кученца“, шегува се той. След което изумен казва „Боже, тук има поне 5 или 6 златни кюлчета. Уау!“

Възторгът бързо е заменен от отрезвяване. „Какъв е шансът да задържим тези неща? Никакъв“, отбелязва още той.

Също така, бързо става ясно, че полицията е първото място, където се обаждат. „Не знам, дали ще успеем да запазим златото, но едно е сигурно. Не го искам в моя офис“, допълва той.

След което с партньора му се обаждат в полицията.

Тази неочаквана находка е оценена на 2 милиона лири стерлинги, а в момента златото се съхранява в трезор. Смята се, че то е било откраднато от иракски войници, след което скрито. Случката вероятно се е разиграла при нападението на Кувейт през 1990 година.

След това танкът е купен от американец, който възстановява отчасти машината, без дори да подозира какво се крие вътре. Той обаче решава да я обяви за продажба в интернет. А новите собственици намират необикновената находка.

Въпреки първоначалния ентусиазъм от намереното съкровище, Тод и Ник не се изкушават и за секунда да го задържат. Вместо това самоотвержено го предават в полицията. А що се отнася до машината, нищо чудно да намерят в нея и други подобни находки.

Необикновена находка

Необикновена находка

На това му се казва истински късмет.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар