Марин Льо Пен се закани: Ако спечеля няма да има и Шенген

Гласувайте за статията

Марин Льо Пен се закани: Ако спечеля няма да има и Шенген!

Кандидатът за президент на крайната десница във Франция, Марин Льо Пен заяви, че ще отмени Шенгенското споразумение за свободно движение. Ако спечели изборите, бъдещата президентка обеща, че ще изгони от страната всички „заподозрени, че са радикални ислямисти“.

Във видео обръщение, тя представи десетте си приоритета в случай, че спечели изборите. И съдейки по казаното, нищо хубаво не очаква никого, ако тя стане президент.

Кандидатката на националистите обеща още и референдум за промяна на организацията на определени национални институции.

Председателят на Националния фронт заяви, че нейни приоритети са „националните принципи и отбраната на френската идентичност. Приоритет и е народа, историческото и културното наследство“. Смята също така да намали броя на депутатите и сенаторите.

Антиглобалното мислене на Марин Льо Пен може и да изглежда в полза на Франция, но всъщност е заплаха за националната сигурност и за ЕС. Ако и Франция се отцепи от евросъюза, рисковете за сигурността на страната, както и на останалите държави скачат двойно. С Тръмп за президент на Америка и настръхналата Северна Корея, опасността от война, от ден на ден става все по-висока.

Марин Льо Пен даде обещание да намали с 10 процента първите три вноски на данъка върху доходите. Обеща също така и да намали възрастта за пенсия. Тя планира да въведе пенсия на 60 години за служители с 40 години трудов стаж.

След премахването на Шенген, кандидатката на крайната десница отново ще въведе и контрол на границите. Ще изгони от страната чужденци със съмнителна репутация, свързани с радикалния ислям. Обещава да отнеме и гражданството на тези с двойно гражданство, които „имат връзки с джихадистите“.

Според последното проучване Марин Льо Пен е в лека преднина пред кандидата на центъра Емануел Макро. Има вероятност и двамата да бъдат победители в първия тур на изборите.

Марин Льо Пен

Марин Льо Пен

Първият тур на президентските избори във Франция ще се проведе на 23-ти април.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар