Корнелия Нинова отказа да е председател на НС (Вижте причината за нежеланието й)

Гласувайте за статията

Корнелия Нинова е отхвърлила поканата на Бойко Борисов да оглави Парламента

Корнелия Нинова е категорична, че БСП ще остане опозиция на ГЕРБ

Корнелия Нинова отказа да е председател на Народното събрание! Лидерът на БСП е отклонила предложението да оглави Парламента, което е дошло лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Именно той обяви по-рано днес, че е предложил на Нинова да поеме мястото на Цецка Цачева, но тя категорично е отказала.

Двамата се срещнаха днес, за да обсъдят бъдещото управление на страната. „Мисля, че по темата за сигурността в България, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента и в новите закони и промяна на стари да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите месеци и години“, коментира Бойко Борисов и добави, че преговорите продължават.

Припомняме, че лидерите на ГЕРБ и БСП седнаха на една маса, след като експремиерът покани на разговори за европредседателството на България всички парламентарно представени политически сили. Първи са именно социалистите.

Коалиция между нас е невъзможна, заяви от своя страна Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова„Моля да се спрат всички внушения по този въпрос. Това е невъзможно по две причини – първо разминаване в програмите ни и второ – ние се заявихме като алтернатива на ГЕРБ и няма как да предадем нашите избиратели като се коалираме с ГЕРБ“, допълни Нинова.

„Запознахме ГЕРБ с политиките, които ще отстояваме в НС. Готови сме с внасянето на 10 закона в деловодството. Първо – дебат за преизчисляване на пенсиите, компенсация на доходите и т.н. Второ – проект за изменение в закона за образованието. Трето – икономика, всички обещания под формата на закони за подпомагане на малкия и средния бизнес. По отношение на престъпност и корупция – внасяме промените в НПК. Цялата ни програма се превръща в законотворчество“, заяви Корнелия Нинова, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар