Тази вечер ще наблюдаваме истински феномен

Гласувайте за статията

Нощното небе ще бъде озарено от розова луна

Астрономите съобщават, че тази вечер ще имаме възможността да наблюдаваме истински феномен.

Те уточняват, че ще имаме възможност да видим априлската розова луна в небесата. Преди да тръгнете да търсите този феномен, може би трябва да научите малко повече за него.

Огромното розово кълбо, което ще се появи в небето, се появява всяка година през месец април. Тя ще озари нощното небе. През тази година този феномен ще може да се наблюдава вечерта на 11 април (довечера).

феномен

Нощното небе ще бъде озарено от розова луна

Розовата луна е знак от изключителна важност за всички. Като се започне от растенията и се премине през хиберниращите животни. Този феномен е от изключителна важност дори за уморения човешки дух.

През периода а този феномен всички се събуждат и се прераждат за нов живот след дългата и студена зима.

Вероятно вече сте се досетили, че луната, която е естествен спътник на Земята, няма да се оцвети действително в розово. Причината пълнолунието тази вечер да носи това наименование произтича от индианската практика да се дават наименования на всички пълни луни.

Името на това пълнолуние води началото си от цветето флокс. То е едно от първите цветя, които цъфтят напролет. Може би сами се досещате, че цветовете на това растение са розови.

Освен това розовата луна е и знак за старта на редица религиозни празници. Така например тя е знак за предстоящия празник Песах за поклонниците на юдаизма, Великден в източноправославната църква и индуския фестивал Хануман.

В арабската култура нощта на розовата пълна луна има специално наименование. Тя се нарича бадр, което в превод означава „пълен“.

Може би мнозина от вас ще останат разочаровани, ако са очаквали наистина да видят луната оцветена в розово. Но както вече споменахме, това наименование носи своята символика и е знак за началото на предстоящите празници, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар