Русия и Иран предупреждават САЩ: На крачка сме от трета световна война

Русия и Иран предупреждават САЩ: На крачка сме от трета световна война
3.5 (70%) 2 votes

Русия и Иран предупредиха САЩ, че светът е на крачка от трета световна война

Русия и Иран заплашиха САЩ с трета световна война. Снощи руски и ирански дипломати предупредиха Доналд Тръмп, че ще предприемат ответни военни действия, ако той продължи с въздушните удари по Сирия.

В зловещата си заплаха те казаха, че се повишава заплахата от трета световна война. Москва официално предупреди президента на САЩ, че преминава „червената линия“, с бомбардирането на силите на Башар Асад.

„От сега нататък ние ще отговаряме със сила на всяко нарушение на червената линия. Америка знае, че ние реагираме бързо.“ Това казаха военните експерти, в съвместно изявление срещу екстремистката групировка Хизбула.

Руското посолство в Лондон предположи в неделя вечерта, че може да има „истинска война“, ако Москва постави ултиматум над Сирия.

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън пък заяви, че ще поиска Русия да бъде изправена пред нови строги санкции. Това ще се случи, ако Москва не оттегли подкрепата си за Асад.

Кремъл не реагира на Великобритания. Тя „няма реално влияние върху хода на международните отношения“, се казва в изявление на властите, след като г-н Джонсън отмени планираното посещение в Москва.
Министърът на отбраната на Великобритания сър Майкъл Фалън пък заяви, че Русия е отговорна за „всяка цивилна смърт“. „Всичко това е резултат на нападение на Асад над собствения си народ с химическо оръжие“, додаде още той.

В същото време нито една от страните не намери неоспорими доказателства, че Башар Асад е нападнал собствения си народ с химическо оръжие. Както е известно, президентът на Сирия многократно е бил обвиняван, че управлява, използвайки химически оръжия. Въпреки многобройните проверки обаче, така и не бе доказана безусловната му вина за атаките.

Русия и Иран предупредиха САЩ, че провокира трета световна война

Русия и Иран предупредиха САЩ, че провокира трета световна война

Все пак бе доказано, че властта в Сирия притежава химическо оръжие. Бунтовниците също. Коя от двете страни обаче го е използва във фаталния ден, все още не е ясно.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар