Доц. Георги Рачев: Тази седмица времето ще поднесе доста изненади Преглеждания: 1162

Времето ще е като селска шарена черга, вещае топ климатологът
0
Оценете този post

Времето ще е като селска шарена черга, вещае топ климатологът

Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри в ефира на Българската национална телевизия какви изненади ще ни поднесе времето през настоящата седмица.

Според прогнозата на Георги Рачев, времето през седмицата ще е шарено като селска черга.

По отношение на така важната за християните съботна вечер, Георги Рачев каза доста успокоителни думи. Той посочи, че може да има лек вятър, но не се очакват съществени дъждове на кулминацията на съботната служба.

Георги Рачев
Времето ще е като селска шарена черга, вещае топ климатологът

От утре страната ни отново попада под влиянието на студен фронт. Очаква се температурите отново да тръгнат надолу.
В следобедните часове очаквайте превалявания.

Топ климатологът доц. Георги Рачев посочи, че като цяло през настоящата седмица температурите ще са високи. През по-голямата част от времето, ще надхвърлят 20 градуса. За сметка на това обаче сутрешните температури ще са много близки до зимните. Те ще са в интервал между 2-3 до 5-6 градуса.

Към края на месеца – на 25 и 26 април се очаква нов дъждовен фронт. Добрата новина е, че според прогнозата няма да има съществено застудяване. Доц. Георги Рачев посочва, че температурите няма да паднат по-ниско от 15 градуса.

Като цяло може да се каже, че до края на месеца времето ще е доста хубаво, но пък за сметка на това – изключително динамично.
За никого не е тайна, че през уикенда на Шипка, в курорта Пампорово и на останалите по-високи места в страната, преваля снежец.

Снегът не можа да натрупа дебела покривка, но пък за сметка на това изненада голяма част от шофьорите. Повечето от тях вече са сменили зимните гуми с летни и срещнаха сериозни затруднения в тези райони.

Специалистите предупреждават, ако възнамерявате да изкарате предстоящите празнични дни някъде високо в планината, да се подготвите с вериги.
Все още е доста рисковано да тръгнете на път без тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.