Радан Кънев скочи да защитава Зелените и се изложи яко! (Вижте какво каза за Тома Белев) Преглеждания: 4361

На Радан Кънев Зелените са му виновни
0
Оценете този post

Радан Кънев взе, че се оправда за провала на изборите с подкрепата за Зелените.

До пълно изтрещяване се докараха „психодесните“ след тоталния крах на парламентарните избори и пълното им изхвърляне от политиката. Провалът на проекта на Радан Кънев го доведе до отчаяни действия по адрес на Зелените. Партията на Тома Белев се коалира в последния момент с Христо Иванов и „Да,България“ и събра повече от „Нова република“.
Това доведе Кънев до отчаяние и той заяви в национален ефир, че главатарят на Зелените е спечелил благодарение на подкрепата на „градските хора в София“. А той не успя дори в родния Кърджали! Тази глупост на Радан, разбира се, не остана без отзвук и тотално очерни имиджа му на син лидер.
Кънев заяви в национален ефир, че загубата на „Нова република“ по брой гласове от „Да,България“ и Зелените се дължи на това, че конкурентите му в дясно са „автентични градски хора с твърд сериозен електорат“. А, както знае, партията на псевдоеколозите е нищо повече от политически проект на кръга Капитал, който не пропуска избори, явявайки се в различни формати.

Но една тенденция остава постоянна – винаги резултатите им са от 0.3 до 0.6 %. На изборите през 2013 имаха 26 000 гласа, точно 0.6 %. Но на следващите получиха само 18 000, само за година спад с 8000 или около 30%. Дори искаха след този слаб резултат да си сменят името. Причината беше, че има три зелени партии и хората се бъркат.

На изборите на 26 март само Партията на Зелените се яви самостоятелно и събра цели 10 500 гласа. Със сигурност голяма част от тях е трябвало да бъдат за ПП „Зелените„, които обаче се коалираха с „Да,България“ на Христо Иванов и минаха някак незабелязано покрай вота. Партията на бившия правосъден министър е спечелила само 10-12 000 гласа от Тома Белев и неговите последователи.

Освен с изцепката за електората на Зелените,

Радан Кънев се изложи с възвеличаването им. Явно не е наясно, че именно заради тях в последно време думата „еколог“ стана обидна, мръсна. А поводите са не един и два. Псведо-защитниците на природата са готови на всички за пари, дори да потъпчат интересите на гражданите и на самата природа. Хората ги разбраха какви са и затова те си останаха маргинална малка партия.

Няма спор, че Зелените по-скоро навредиха, отколкото помогнаха на Христо Иванов. Той се хвали със своя резултат, но ако не бе в коалиция с Тома Белев, сигурно щеше да е доста по-голям. Въпреки многото показни протести, псевдоеколозите май-май не са толкова обичани от народа.  Ако хората толкова харесваха Тома Белев, защо дори в родният му Кърджали получи обидно малко гласове, пише pik.bg.

На Радан Кънев Зелените са му виновни
На Радан Кънев Зелените са му виновни
А за Радан Кънев остава да продължи да търси причината за провала си другаде, но не и в себе си. Но едно е ясно, няма как Иво Прокопиев да прави три политически субекта и всичките да са успешни. Народът го е казал, от три стола на земята.
А пък Зелените, както се коалираха с врага на ГЕРБ Христо Иванов, сега пак ще обърнат палачинката. Все пак Бойко Борисов пак ще е на власт и ще раздава парите, които са основната цел на псевдоеколозите. Например, тези дни пак ще купуват лешояди по 40 000 евро единият. Както се казва, на печелившите честито.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.