Терор в Швеция: Жесток атентат в Стокхолм, стреляха от камион по минувачи

Терор в Швеция - властите са потресени от случилото се
0

Терор в Швеция, петима убити и десетки ранени

Терор в Швеция! Камион прегази десетки пешеходци и успя да убие петима души. Свидетели разказват и за стрелба от страна на трима души, които са стреляли от автомобила.

Атентатът се случи в 15 часа местно време. Тежкотоварен камион е изскочил до пешеходна зона, а от там трима мъже са открили стрелба по минувачите. По последни данни са убити 5 човека и са ранени десетки. Премиерът на страната определи случилото се като терористичен акт.

„Никой не можеше да си представи, че подобно нещо е възможно да се случи в Швеция, но ето — то е факт“, споделят граждани. Стотици хиляди са уплашени и притеснени, пише „Дейли мейл“.

Швеция винаги е била смятана за една от най-мирните страни в Европа. Десетки хиляди мигранти намериха подслон и подкрепа там, след миграцията в Сирия.

Властите окачествиха последния терор в Швеция като атентат. Все още се търсят виновните, но почеркът е на ИДИЛ.

Какво преследва Ислямска държава с този акт?

Специалисти криминолози твърдят, че актът има само една цел — да всее страх и паника сред населението. „Ударите на ИДИЛ като този вече видяхме в Белгия, Лондон, Ница, Берлин и на други места. Те просто се опитват да предизвикат страх и паника“, твърдят още.

Само преди дни Англия стана жертва на атентат, при който се случи кървава драма в Лондон, на метри от Парламента. А само преди броени дни Санкт Петербург осъмна окървавен след взривове.

Мирната Европа вече не е никак мирна. И ако планирате пътуване извън България, специалистите съветват да избягвате натоварени места и големите европейски столици.

След жестокия терор в Стокхолм, властите са отцепили изцяло центъра. Движението е спряно, а гражданите се проверяват заедно с всеки подозрителен. Смята се, че властите са задържали водача на атентаторите.

Терор в Швеция - властите са потресени от случилото се
Терор в Швеция – гражданите са потресени от случилото се

Свидетели са го посочили, докато други двама мъже са избягали с влак. Все още се издирват останалите атентатори.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.