Хитлер криел лек срещу рака, който го лекувал като вирус

Хитлер криел лек срещу рака, който го лекувал като вирус
4 (80%) 1 vote

Хитлер имал лек срещу рака

Адолф Хитлер е притежавал лек срещу рака, който е можел да спаси милиони. А тази история хвърля светлина върху това, какво се случило с него.

Oто Хайнрих Варбург е немски физиолог, лекар и лауреат на Нобелова награда. Той се смята за един от най-влиятелните биохимици на 20-ти век, който е бил 47 пъти номиниран за Нобелова награда.

По време на Първата световна война Ото бил офицер в германската кавалерия, а след войната се посветил на изследвания на клетките в човешкия организъм и тяхното използване на кислорода. А през 1931 година получил и Нобелова награда за значителен принос в изследванията на тумора и неговия растеж.

Вартбург всъщност е открил, че клетките на рака получават енергия за растеж и развитие на напълно различен начин от здравите клетки. Докато здравите клетки получават енергия чрез окисление на пируватът, клетките на тумора получават енергия с анаеробно разграждане на глюкозата.

Науката в полза на медицината

Когато нацистите завзели властта, на всички хора от еврейски произход е било забранено да се занимават с научни и просветни дейности. Независимо, дали става въпрос за университетски преподаватели или учители в училищата. Евреите не смеели да учат германците. Изключение от това правило е само Варбург. По време на Втората световна война, той е работил върху нов лек срещу рака денонощно, защото бил убеден, че тези клетки могат да бъдат унищожени и отказвал да напусне лабораторията.

До колко нацистите са ценили Ото, говори и самият факт, че Херман Гьоринг лично настоявал Варбург да бъде белязан като една четвърт евреин. И то въпреки че родният му баща е бил евреин. Освен това, той си позволява единствен да критикува Хитлер и режима. Всъщност, след това е бил уволнен от института Кайзер Вилхелм, но по-късно е бил върнат на работа, лично по настояване на Хитлер.

Варбург бил толкова убеден в правилността на своите теории, че често цитирал Макс Планк, който казал:

„Науката напредва не защото учените я променят, а защото учените с погрешно мнение умират и идват други.“

Забравеният гений

Хитлер имал лек срещу рака

Хитлер имал лек срещу рака

Но след смъртта на Варбург през 1970 г., неговите теории бавно започнали да се забравят. Все пак неговият принос за науката е увековечен с медал за особени заслуги, който се присъжда от германското сдружение за биохимия и молекулярна биология.

Последните години неговите теории отново придобиват значимост, но в повечето случаи в средите на алтернативната медицина. Различни теоретици на конспирацията твърдят, че властите, свързани с големи фармацевтични компании, решили да погребат неговия лек за рак.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар