Хитлер имал лек срещу рака

Адолф Хитлер е притежавал лек срещу рака, който е можел да спаси милиони. А тази история хвърля светлина върху това, какво се случило с него. Oто Хайнрих Варбург е немски физиолог, лекар и лауреат на Нобелова награда. Той се смята за един от най-влиятелните биохимици на 20-ти век, който е бил 47 пъти номиниран за Нобелова награда. По време на Първата световна война Ото бил офицер в германската кавалерия, а след войната се посветил на изследвания на клетките в човешкия организъм и тяхното използване на кислорода. А през 1931 година получил и Нобелова награда за значителен принос в изследванията на тумора и неговия растеж. Вартбург всъщност е открил, че клетките на рака получават енергия за растеж и развитие на напълно различен начин от здравите клетки. Докато здравите клетки получават енергия чрез окисление на пируватът, клетките на тумора получават енергия с анаеробно разграждане на глюкозата.

Науката в полза на медицината

Когато нацистите завзели властта, на всички хора от еврейски произход е било забранено да се занимават с научни и просветни дейности. Независимо, дали става въпрос за университетски преподаватели или учители в училищата. Евреите не смеели да учат германците. Изключение от това правило е само Варбург. По време на Втората световна война, той е работил върху нов лек срещу рака денонощно, защото бил убеден, че тези клетки могат да бъдат унищожени и отказвал да напусне лабораторията. До колко нацистите са ценили Ото, говори и самият факт, че Херман Гьоринг лично настоявал Варбург да бъде белязан като една четвърт евреин. И то въпреки че родният му баща е бил евреин. Освен това, той си позволява единствен да критикува Хитлер и режима. Всъщност, след това е бил уволнен от института Кайзер Вилхелм, но по-късно е бил върнат на работа, лично по настояване на Хитлер. Варбург бил толкова убеден в правилността на своите теории, че често цитирал Макс Планк, който казал: "Науката напредва не защото учените я променят, а защото учените с погрешно мнение умират и идват други."

Забравеният гений

[caption id="attachment_515089" align="aligncenter" width="596"]Хитлер имал лек срещу рака Хитлер имал лек срещу рака[/caption] Но след смъртта на Варбург през 1970 г., неговите теории бавно започнали да се забравят. Все пак неговият принос за науката е увековечен с медал за особени заслуги, който се присъжда от германското сдружение за биохимия и молекулярна биология. Хитлер криел лек срещу рака, който го лекувал като вирус - Снимка 2 Последните години неговите теории отново придобиват значимост, но в повечето случаи в средите на алтернативната медицина. Различни теоретици на конспирацията твърдят, че властите, свързани с големи фармацевтични компании, решили да погребат неговия лек за рак.