ГЕРБ обещават правителство за Великден (Каква е единствената пречка пред бъдещия кабинет)

лидерът на Герб
0

ГЕРБ и Обединените патриоти се разбраха, единствения препъни камък пред новия кабинет са пенсиите

ГЕРБ и патриотите са на крачка от съставянето на кабинет. Единствената ябълка на раздора, която може да препъне преговорите между тях са пенсиите на хората. Които трябва да бъдат увеличени. Както националистите с пълно гърло  обещаваха преди изборите.

ГЕРБ преговаря за новия кабинет

От партията на Бойко Борисов, която спечели народния вот не са съгласни с патриотите единствено със сроковете и механизма по който трябва средствата за старите и болните да се увеличат.

От ГЕРБ категорично са дали на патриотите да осъзнаят, че точно в този момент няма необходимите средства в държавния бюджет, с които да се пристъпи към незабавно повишение на пенсиите. Въпреки, че това бе печелившата теза на националистите в предизборната им кампания.

Според очакванията тези разминавания в най-скоро време ще бъдат преодолени. Тъй като топ финансистът Влади Горанов участва в преговорния екип. Той е известен с умението си чрез числата да се аргументира.

Иначе и двете партийни формация са единодушно на мнение, че следващия министър председател ще се казва Бойко Борисов. Няма разминаване и по въпроса колко министерски кресла ще получат Обединените патриоти. Те най-малко ще имат четирима министри. Като един от тях ще е и вицепремиер, предават от електронната новинарска агенция blitz.bg.

Около подредбата на новия кабинет се ослушва и аптекарския бос Веселин Марешки. Като новак в парламента той се опитва да се уреди с участие в новата власт. Въпреки, че партията му „Воля” се представи по-скромно от очакваното и има само 12 народни представители.

По последна информация България може да посрещне Великден с новия кабинет!

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.