Нови разкрития за атентата в Санкт Петербург (Какво установиха властите?)

Гласувайте за статията

Нови разкрития за атентата в Санкт Петербург, властите притеснени

Руските разследващи органи потвърдиха, че е открита самоличността на атентатора — самоубиец. Вчера той взриви бомба в метрото на Санкт Петербург, между станцията при технологичния институт и гара Сенний площад.

Както пише PT, самоличността на нападателя е установена. Това е станало, след като са били изследвани останките от тялото в третия вагон на влака. Самоличността на лицето, за което имаше съмнения, че е извършило нападението е потвърдена. Това съобщи и Светлана Петренко, говорител на руските разследващи органи.

Съобщено бе, че това е Акбарзхон Джихаилов — 22-годишен мъж от Средна Азия. Киргизстан.
Според разследващите, лицето първо е оставило една голяма бомба в раница на станцията на метрото при един от площадите. След това влязъл във вагона и се е взривил заедно с друга бомба. Тя е била заредена с шрапнел еквивалентен на тегло от 300 грама тротил. Полицията е успяла безпроблемно да обезвреди оставената бомба на площада.

Мъжът е роден през 1995 г. в град Ош — Киргизстан. Това е вторият по големина град в южната част на страната в близост до Узбекистан. Иначе родния му град Ош се смята за ислямска столица и гнездо на джихадистите.

От киргизкия държавен комитет за национална сигурност е потвърдено, че хората с произход от Киргизстан, които са руски граждани, вероятно са отговорни за терористичното нападение, пише PT.

Заради това ужасно събитие руският външен министър Сергей Лавров и неговия киргизстански колега Ерлан Абдулдаев имаха дипломатически разговор. След разговора и двамата подчертаха, че за тероризма няма място в техните държави. Те декларираха, че ще дадат всичко от себе си в бъдеще да няма подобни инциденти.

Трагедията в Санкт Петербург причинена от джихадист

Трагедията в Санкт Петербург причинена от джихадист

Атентатът в Санкт Петербург взе над 50 жертви. Пострадалите са жени, деца, работници, хора, които всеки ден отиват с метрото на работа. Над 2 милиона души ползват ежедневно подземната железница. След този инцидент бе обявен тридневен траур в града.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар