Мечтаете за нов живот? Вижте къде ще ви платят, за да се преместите

Дотегнало ви е от монотонността на вашия град, искате да промените ритъма? Ако жадувате за нов живот, защо не се преместите? Разбира се, преселението е стресиращо и скъпо. Но има и някои места, където дори ще ви платят, за да се заселите там.

Аляска

Искате светли зими и пуста земя? Преместете се в прекрасната Аляска. Аляска с удоволствие насърчава гражданите да се преселят. 2000 долара се плащат на всеки жител на Аляска, само защото живее там. Дори и новородените получават тази сума пари. Ако ви харесват планини, ледници, риболов и лета, които не надвишават 18 градуса по Целзий, помислете за живота на север.

Ню Хейвън, Кънектикът

Ню Хейвън е градът на университета Йейл. Той е вторият най-опасен град в САЩ. Поради това там предлагат $ 10,000 безлихвен заем за закупуване на имот. А ако останете да живеете там по-дълго от пет години, заемът се опрощава.

Балтимор

Ето още един град, който има проблеми с престъпността. Той е обявен за седмия най-опасен град в САЩ. На потенциалните заселници се предлагат 5000 долара за закупуване на недвижими имоти. Ако решите да закупите изоставена къща някъде в града, ще ви предложат и $ 10,000.

Детройт

Всички вече знаят, че Детройт е град на призраци. Програмата "Лайв Даунтаун" обаче позволява на хората да купуват недвижими имоти в центъра на града. Естествено става дума за обитавани от призраци. И ако купувате недвижим имот ще получите 20 000 долара заем. А при определени условия няма да трябва и да го връщате.

Канзас

Град Линкълн ще ви даде безплатно парче земя за изграждане на еднофамилна къща. Държавата предлага и още данъчни облекчения или изплащане на студентски заеми, само и само да се преместите там. Иска се само да решите да живеете в земеделската част на страната. И да обичате бури, които тук не са особено голяма рядкост.

Ню Ричланд, щата Минесота

Ню Ричланд също предлага възможности за изграждане на еднофамилна къща. Така че, ако ви интересува нов живот и температури под минуса, може би това е правилното място за вас.

Пайп стоун, Манитоба

Оказва се, че и Канада има проблеми с емигрирането на хора. Поради това Пайп стоун в Манитоба предлага земя. В интерес на истината, земята не е безплатна, но с 1000 долара можете да резервирате земята, а да я купите само за 10 допълнително. Освен това, ако решите да започнете собствен бизнес, ви предлагат и 32 000 канадски долара помощ. [caption id="attachment_513162" align="aligncenter" width="567"]Нов живот? На тези места ще ви платят, за да живеете там Нов живот? На тези места ще ви платят, за да живеете там[/caption]

Село Мишима в Япония

За да увеличат броя на жителите, там предлагат около 800 долара за заселване. Освен това се предвижда и допълнителна месечна помощ за привикване към живота. Ако живеете сами, плащат ви и за няколко срещи. А ако имате деца ще ви плащат за тяхното образование. Освен всичко това, ще получите и бонус — своя крава.