Скандалът с Евровизия продължава! Украйна пред дисквалификация заради забраната за Русия

Гласувайте за статията

Украйна бойкотира участието на Русия на Евровизия, организаторите заплашиха с крайни мерки

Днес организаторите на Евровизия отново поискаха от властите в Украйна да се разреши проблема с руската представителка. Както е известно Юлия Самуилова не може да пее в Киев, защото преди няколко години е посетила Крим, след като е преминал в руски ръце. От украинската Евровизия пък я наказаха с допускане на тяхна територия. И се сблъскаха с организаторите от Европа, които отказват да отстъпят пред украинските власти.

Те отново поискаха да бъде разрешено влизането в Украйна на руската представителка Юлия Самуилова за Евровизия през май.

„Екипът на Евровизия смята, че всички певци, които участват в това състезание, трябва да могат да сторят това в града домакин Киев. Това е в унисон с правилата и традициите на състезанието“, заяви говорителят на Европейската съюз за радио разпространение (EBU).

Това идва като отговор на критиките на вицепремиера на Украйна. Той смята, че е неприемливо Евровизия да заплашва.

Генералният секретар на EBU Ингрид Делтенре, изпрати на 23 март писмо до премиера на Украйна. В него той заплаши, че съществува възможност Украйна да бъде изключена от бъдещите участия на Евровизия. Това ще се случи, ако те продължат да държат на решението си да не позволят влизането на руската представителка.

„Неприемливо е и безпрецедентно е това, което се изисква от Украйна, за да се отговори на Русия“, заяви вицепремиерът Кириленко.

Украинската тайна служба от три години е забранила влизането на руската певица. Причината е концертът, който се състоя през юни 2015 г. Участието на Юлия се състоя в Крим след анексията на този полуостров от страна на Русия.

Скандалът между двете страни до момента не е преминал границите на учтивия тон, но Украйна определено се излага. От друга страна, симпатиите към Юлия Самуилова и Русия растат.

Евровизия заплаши Украйна с изключване от конкурса

Евровизия заплаши Украйна с изключване от конкурса

А Киев е на път да бъде лишен от право на участие в конкурса, защото го политизира.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар