Цар Самуил е български владетел (Вижте какво скриха македонците)

Гласувайте за статията

Част от плоча от времето на Цар Самуил крият македонците, на находката ясно се чете  „Цар Самодържец Самуил и българин“

Важното откритие било направено при извършване на укрепителни дейности на хълма Плаошник в Охрид. Разкопките се извършвали в този район, където едно време се намирал Климентския университет както и светата обител „Свети Пантелеймон”.

Дългата и трудна зима предизвика укрепителните дейности да започнат рано тази пролет. По думите на музейни уредници от тамошния археологически музей , които искат да останат анонимни в началото на март е открита частта от каменната плоча. На която лесно може да се прочете надписа. Датиращ от Самуиловото време.

Човекът от музея издал информацията смята, че това е дарствен надпис от Самуил. Който най-вероятно е спазил традицията на предшествениците си българските владетели – цар Борис първи, цар Симеон Велики и цар Петър.

Предполага се, че македонските власти няма да обявят откритието на историческия надпис. Тази находка праща на вятъра теорията на македонците, която искат да вменят на света, че държавата им има античен произход.

Тази теза бе най-силно изтъквана на преден план по времето на управлението на Никола Груевски. Както и твърдението за Цар Самуил, че е бил независим и самостоятелен владетел. Който не е бил никога български цар и няма нищо общо с историята на българската държава, предават от електронното издание blitz.bg като цитират агенция Фокус.

Историческата находка стопроцентово доказва, че Самуил си е наш цар, а не македонски както твърдят някои от учените от Университета в Скопие.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар