Те са извор на всякакви тайни и загадки

Те са извор на всякакви тайни и загадки. Там се случват странни събития, витаят тъмни сили или просто се е натрупал много лош късмет. Това са част от най-мистериозните места на планетата, които е добре да избягвате. А ето и кои са 5-те най-мистични места на планетата, които са не по-малко странни от Бермудския триъгълник.

Планините на суеверието

Планините на суеверие или "Superstition Mountains" се намират източно от Финикс в САЩ, щата Аризона. Там, около 1800. г., човек на име Яков Валц открива огромна мина за злато в планините. За мината и точното й местоположение знаел само още един човек до смъртта му. Въпреки това, никой никога не е успял да намери мястото, за което той говори, а мнозина са загубили живота си в търсене. Според легендата на индианското племе апачи, това не е мина, а вратата на ада, така че тези планини на всяка цена трябва да се избягват.

Езерото Ангикуни

В студената 1930. г., село с 2000 жители живеело край езерото Ангикуни в Канада. Джо Лабел е знаел за съществуването на това село. Отправя се към него една вечер, за да поиска подслон. И друг път ходил там и знаел, че хората от това село са много гостоприемни. Но пристигайки на мястото, остава шокиран — в селото няма никого. Всичко си стояло така, както било оставено, но от хората нямало и следа. Храната, оръжието им — всичко било оставено там. Дори огнищата били все още топли. Освен това, в селото нямало нито едно живо животно. А най-голямата загадка била, че и гробовете били разкопани, а покойниците извадени от тях. Какво се е случило с хората никой не знае, но на небето за кратко блестяла странна синя звезда, която изчезнала. Теоретиците на конспирацията твърдят, че става дума за извънземни, но така и не се е разбрало какво се е случило с тези хора.

Триъгълникът Бриджуотър

Това е място, което се намира близо до Масачузетс. Там често се случват разни паранормални явления и загадъчни ситуации. Хората посетили това място разказват, че там се случват всякакви мистерии. И са виждали на това място, почти всичко — от извънземни до Голямата стъпка. Наблюдавали са още и странна птица, която напомняла на големия птеродактил, умрял преди повече от хиляда години. Друг човек пък разказва, че видял диво куче с червени очи. То убило два коня, които пасели и ги изяло.

Бенингтънския триъгълник

От 1945 до 1950 година на това място във Върмонт се наблюдават мистериозни ситуации. Първият случай е бил в студената 1945 година, когато Миди Ривърс води група ловци на лов. В един момент той се отделя от групата и никой никога повече не го е виждал. Една година по-късно, на 1 декември изчезва и 18-годишната Паула Уедън, а точно три години след изчезването й, изчезва и Джеймс Тетфорд, който се връща от посещение при роднини с автобус. [caption id="attachment_512916" align="aligncenter" width="600"]Тайни и загадки: Тези места по-странни и от Бермудския триъгълник Тайни и загадки: Тези места по-странни и от Бермудския триъгълник[/caption] Очевидци го видели на спирката, но когато автобусът пристигнал на местоназначението, той не се е появил, а багажът му все още е бил в автобуса.

Триъгълникът Мичиган

Още един триъгълник, този път разположен в средата на езерото Мичиган. Това е район, за който се твърди, че има подобни характеристики като Бермудския триъгълник. И тук изчезват кораби, самолети и дори се наблюдава и НЛО. [gallery ids="512915,512914,512913,512912,512911"]