Джаред Кушнер на разпит за връзки с Русия

Гласувайте за статията

След министрите на Тръмп и Джаред Кушнер седна на горещия стол

Джаред Кушнер ще бъде най-близкия сътрудник на Тръмп, който е бил разпитван пред Комисията за разузнаване в Сената. Президентският зет е заподозрян за връзки с Русия и дори бе привикан на разпит заради това.

Според Белия дом, Джаред Кушнер, който е  зет  и ключов съветник на президента Доналд Тръмп, се е съгласил да бъде разпитан. Коя е причината за сенатското разследване? Твърденията, че има пряка руска намеса в президентските избори на САЩ през 2016 година.

Кушнер ще бъде най-близкия сътрудник на Тръмп, който някога е бил изслушван от Комисията по разузнаване на Сената. Тази комисия има задачата да разследва връзките между сътрудниците на Тръмп и представителите  на Русия.

Според вестник „Ню Йорк таймс“, през декември миналата година, е имало две срещи между Кушнер и Кисляк. Комисията иска да научи повече за срещите на Кушнер и посланикът на Русия в САЩ Сергей Кисляк.

Както е известно, зетят на Тръмп не е официално назначен на щат като негов съветник. Въпреки това той и дъщеря му Иванка практически управляват Америка, заедно с президента Доналд Тръмп.

Вестникът посочва, че сенаторите се интересуват и от срещата на Кушнер с директора на Руската държавна банка за развитие. Причината е, че срещата с директора на „Внешикономбанк“ предварително не е била обявена в официалните доклади.  Именно на тази банка САЩ наложи санкции след анексията на Крим от Русия през 2014-та година.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър  вече съобщи за „Ню Йорк таймс“, че срещите на Кушнер не са нещо необичайно. Той подчерта, че неговата роля по време на кампанията и правителствения  преход му е позволила да се среща с чуждестранни представители, включително и тези от Русия,  на регулярна основа.

Джаред Кушнер на разпит с Тръмп

Джаред Кушнер на разпит с Тръмп

В същото време Спайсър е категоричен, че зетят на Тръмп няма връзки с Москва. Нито политически, нито лични.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар