Красимир Каракачанов съобщи две горещи новини Преглеждания: 6524

Партията му ще бъде ключов фактор при определянето на новото правителство
0
Оценете този post

Партията му ще бъде ключов фактор при определянето на новото правителство

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи две доста горещи новини преди броени минути.

След като стана ясно, че партията на Красимир Каракачанов се нарежда на трета позиция при сформирането на ново правителство, Красимир Каракачанов отговори на няколко въпроса ва Блиц.

Красимир Каракачанов разкри, че вече са разговаряли с Бойко Борисов. Той призна, че това се е случило още вчела, около 21 ч.
Припомняме, че по това време излязоха прогнозните резултати вчера.

Красимир Каракачанов
Партията му ще бъде ключов фактор при определянето на новото правителство

На въпроса дали ВМРО ще седне на масата на преговорите с ГЕРБ, Красимир Каракачанов заяви, че воденето на преговори с Борисов е неизбежно, ако искат да има ново правителство.
Той обаче посочи, че все още е твърде рано да говорят конкретно за кабинет и преразпределение на постовете.

Попитан дали е изненадан за изборната развръзка, която вкара бизнесмена Веселин Мерешки на косъм в 44-тия парламент, а десните партии не успяха да прескочат изборната бариера, Красимир Каракачанов заяви, че не е изненадан.

Той не скри, че е очаквал такъв резултат.
Същевременно обаче допълни, че според него електоралният потенциал, който имат, е доста по-голям. В този ред на мисли, спокойно са могли да спечелят още 20-30 хиляди гласа.

На въпроса защо десните претърпяха такъв провал, Каракачанов отговори, че отговорът се крие в това, че са се разделили на три.
Именно това решение се е оказало фатално за тях.

Той припомни, че през 2014 година Реформаторите успяха да спечелят 8% от вота, явявайки се заедно на парламентарните избори. Резултатът обаче бе разведен на три формации на вчерашния вот – Реформаторски блок, „Да, България“ и „Нова република“, пише Блиц.

Припомняме, че именно заради изборния крах, по-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще подаде оставката си.
Мълвата носи, че постът му ще бъде зает от проф. Вили Лилков. Неговото име се свързва с по-умерената линия на поведение, която следва неотлъчно, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.