Зелените останаха с пръст в уста, след като Комисията за защита на конкуренцията спря поредната скандална обществена поръчка, която МОСВ се канеше да им "подари".

КЗК обявява за незаконосъобразни позиции с номера 4, 6 и 7 от заданието „Анализи и проучвания на видове и природни местообитания …“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Общата стойност на проекта е почти 12 млн.лева. Сумата, която трябваше да се изплати за незаконосъобразните позиции на Зелените, се равнява на 4 572 500 лева. Самият търг за спечелване на обществената поръчка е формулиран по такъв манипулативен начин, че да може да си осигури категорична победа на фирма от кръга на Зелените. Просто условията са поставени тенденциозно. А за да стане по-ясно за какво иде реч, трябва да се върне назад до август миналата година. В разгара на миналото лято поръчката бе обявена от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) към МОСВ. Обяснено с прости думи, заданието й включва – събиране на информация за разпространението на видовете в България. Тя след това ще се предаде на ЕК. На базата на тази информация трябва да се установи достатъчна ли е площта на мрежата „Натура 2000“ в България, или тя следва да бъде увеличена. Също така се гледа и какво е състоянието на видовете и местообитанията. Ако резултатите за последните не са положителни, следва от Брюксел да наложат санкции и да препоръчат съответните действия. А те неминуемо ще окажат негативно влияние върху зимния и летния туризъм у нас. Разбира се, щом Зелените правят поръчката, не се очаква нищо друго, освен апокалиптична картина за трагичното състоянието на видовете и местообитанията. Това, от своя страна, ще доведе до разширяване на защитените зони у нас и създаване на нови, които ще станат част от "Натура 2000". В нейните рамки се забранява всякаква дейност, свързана с развитие на икономически процеси.

Цялата „Натура 2000“ у нас е под контрола на Зелените.

Те колят и бесят и само с тяхна благословия нещо може да се случи там. Разбира се, това става срещу съответната цена. А освен нея, те за малко да си приберат и колосалната сума от 12 милиона лева, за да стъкмят нови лъжи и да спънат туристическия бранш и увеличаване на влиянието си. За щастие, и поне засега, КЗК им отнема тази възможност, пише trud.bg. [caption id="attachment_512401" align="alignleft" width="246"]Главатарят на Зелените Тома Белев бе прецакан от КЗК Главатарят на Зелените Тома Белев бе прецакан от КЗК[/caption] Но нека надникнем в същността на схемата за привличане на държавни и европейски пари, маскирана зад огромна загриженост за природата. Сега вече в играта са си „Да, България“ и ДЕОС, които се коалираха със  Зелените. Сред мераклиите за власт от коалицията са виждаме познатите „усвоители“ Андрей Ковачев, Петко Цветков, Тома Белев, Андрей Ралев, Борислав Сандов. Именно тези господа години наред извиваха ръцете на официалните власти чрез антиправителствени протести със специфична насоченост върху МОСВ. Свързаните с тези НПО фирми се подготвят за обществените поръчки, които изглеждат най-примамливо. От партията на Зелените пък извличат не само финансови, но и политически дивиденти чрез протестите. Благодарение на тази схема в последните шест години правителството е принудено да даде чрез обществени поръчки над 40 млн. лева, без да се съобразява с принципите на лоялната конкуренция, само и само да не му викат под прозорците!