Задържаха килър, вдигнал мерника на Брендо

Гласувайте за статията
Задържаният на ГКПП „Гюешево“ албанец трябвало да организира екзекуцията на Евелин Банев-Брендо

Арестуваният на 7 март на граничния пунк „Гюешево“ албанец със сръбски паспорт Наим Салихи и пристигал в България, за да организира убийството на Брендо – разкрива „Уикенд“. Задържането на Салихи се е състояло само ден преди Апелативният съд да осъди Банев на 6 години затвор за пране на 21 милионе евро от наркотици – отбелязва изданието. Парите са препрани в Швейцария от убития финансист Косьо Дишлиев, шурей на тополовградския гангстер.

Шиптърът със сръбски документи е задържан на граничния пенк от бдителен митничар, който решил да направи обстойна проверка на сторилия му се съмнителен тип. Оказало се, че 41-годишният Салихи е осъден на 10 години затвор в Швейцария за трафик на дрога. В процеса срещу него в Швейцария, че той е получавал дрогата от калабрийската мафия.

„Албанецът ще бъде екстрадиран в Швейцария, тъй като трябва да изрежи присъдата си, постановена му преди 2 години. Той е успял да се изплъзне на властите, ползвайки фалшиви документи за самоличност“ – уточняват от Апелативната прокуратура.

Брендо с любимия си аксесоар – каскета

Залавянето на Наим Салихи е придизвикало оживление в родния ъндърграунд, особено в организацията на Брендо. Според Банев и бандата му шиптърът е опитал да влезе в България, не за да се укрива на родна земя, а за да организира покушение срещу него. Като поръчители на осуетеното убийство са заподозрени мафиоти от Италия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар