Русия след скандала на Евровизия: Няма да участваме!

Русия няма да участва на Евровизия, обидени са
0

Русия категорично отказа участие в Евровизия, обидиха се на Украйна

Без Русия на Евровизия 2017. Страхотен скандал избухна за песенния конкурс, след като организаторите на руската селекция за Евровизия бяха отхвърлени. Организаторите на събитието предложиха на руския Канал 1–руската певица Юлия Самуилова да участва дистанционно–т.е чрез сателит, но предложението бе отказано.

Всъщност, организаторите от Москва са направо обидени от случилото се.

Това се случи, след като Украйна отказа на руската представителка влизане в страната. Руският „Канал 1” пък категорично отхвърли офертата на организаторите на конкурса.

“ Офертата за участие от разстояние е обидна за нас. Откровено можем да кажем, че я считаме за странна и я отхвърляме, защото абсолютно противоречи на самата същност на това събитие“. Това гласи позицията на руската държавна телевизия.

Европейският съюз за радио разпространение (ЕСРТ) вчера е предложил на Самуилова възможност да участва в Евровизия в Киев, но изпълнението й да се предава чрез сателит. Подобно нещо не е правено досега, но организаторите се надяват, предложението им да се приеме. За съжаление, подобни оферти не срещнаха положителен отзив и успех от страна на организаторите на руския конкурс.

Властите в Москва твърдо заявиха, че за тях подобно положение е повече от обидно. Още повече, че ситуацията е нелепа и то по политически причини.

„ЕСРТ положи усилия да намери решение за създалата се ситуация и реши да изпрати предложения до Първи канал на Русия. Идеята ни е Юлия да участва в тазгодишния конкурс Евровизия чрез директно включване на полуфиналите чрез сателит“, гласи изявлението на организацията.

Ако би се класирала на финала и в тази част от надпреварата би бил определящ същия принцип, се казва още в изявлението.

Русия няма да участва на Евровизия, обидени са
Русия няма да участва на Евровизия, обидени са

Както е известно, Украйна отказа да допусне певицата, тъй като през 2015 година е агитирала Крим да се присъдени към Русия. Изпълнителката получи забрана за влизане в страната за 5 години напред.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.