Латинска Америка държи рекорд по престъпления (Най-опасните места)

Латинска Америка държи рекорд по престъпления (Най-опасните места)
5 (100%) 1 vote

Латинска Америка държи рекорд по престъпления

Латинска Америка държи рекорд по престъпления. Столиците на някои от местните държави, конкурират спокойно Сирия и Афганистан.

Венецуела

Убийствата в Каракас са нещо нормално. Неслучайно през миналата година този град е имал мрачната титла на „световна столица на убийствата.”

Тук стават по 120 убийства на 100 000 жители, т.е. 20 пъти повече от средното за света. Това дори не са официални данни, тъй като венецуелското правителство от десетилетия не публикува такива.

Но каквато и да е истината, средният жител на Каракас познава поне едно лице, което е пострадало от насилствена смърт.

Хората се страхуват за своето оцеляване.

Бразилия

Не само Венецуела е подложена на този смъртоносен терор. Въпреки спада на убийствата, Колумбия е една от страните с най-голям брой смъртни случаи. Техният съсед, Бразилия, е държава с най-голям брой убийства в света 56 000 годишно.

Салвадор и Хондурас

Около 80% от бразилците се опасяват от насилствена смърт. В Централна Америка ситуацията е подобна. Една трета от жителите на Салвадор и Хондурас съобщават за убийство в селището им.

Ранна смърт настига младите в цяла Латинска Америка. На всеки 15 минути по един подрастващ бива убит. Това води до цифрата от 400 убийства на ден, т.е. 140 000 годишно.

В някои страни на континента, убийството е основна причина за смъртта при младите мъже. А не както в нормалните държави контузия на работа, рак, самоубийство или заболяване.

Три четвърти от убийствата се извършват с огнестрелно оръжие, което много надвишава средния ръст за света. Странно е, че тази практика на насилие не намалява, въпреки подобряването на образованието, здравеопазването и жизнения стандарт.

Равнището на убийства в Латинска Америка остава високо и в момент, когато то намалява на всички други места в света.

ТОП 7 на местата с отрицателен ръст на населението в Латинска Америка

Седем държави в света имат тази отрицателна тенденция: Бразилия, Колумбия, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Мексико и Венецуела. На тях се пада едно от четири убийства в света годишно.

Дори районите, засегнати от война не могат да се сравняват с посочените показатели. Между 2001 г. и 2014 г. в Афганистан са пострадали 26 000 цивилни.

Латинска Америка надмина Ирак по престъпления

Латинска Америка надмина Ирак по престъпления

За същото време са били убити 67 000 жители на Хондурас, където има само една трета от броя на жителите на Афганистан.

 

Бразилия през 2015 г. е декларирала брой убийства равен на броя на убийствата в Ирак, Афганистан и Сирия заедно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар