Евровизия 2017 тръгва със скандал! Не пускат Русия на конкурса в Киев

Гласувайте за статията

Украинците забраниха на Самуилова да участва в Евровизия

Луд скандал тресе Евровизия. Конкурсът започна с невероятен цирк, след като властите забраниха на руската участничка да пътува до Киев.

Заради участието на Юлия Самуилова на концерт в Крим през 2015година, днес й е забранено да влиза в Украйна.

За срок от три години украинските власти са забранили достъпа на руската представителка на Евровизия 2017. Която по ирония на съдбата е в топ 5 на фаворитките за първо място. Редом с българския участник Кристиян Костов.

Забраната идва от службата за сигурност на Украйна и не подлежи на обсъждане. Според тези служби Юлия е нарушила постановление на Министерски съвет на Украйна. Съгласно това постановление, чужденците не могат да влизат в страната без специално разрешение за посещение на полуостров Крим. Указът е приет след анексията на полуострова от Русия.

Както по-рано бе съобщено от медиите, през 2015 Самуилова е участвала в галаконцерт на фестивала „Светът на спорта и доброто”, който се проведе в Керч на Кримския полуостров.

А през март 2014 в Крим се проведе референдум, но той не бе съвсем законен. Украинските власти не признаха резултатите от референдума, когато 96% от участниците поискаха влизането на полуострова в състава на Русия и оспориха това решение.

В крайна сметка до споразумение за Крим не се стигна между двете страни. За сметка на това спорът се премести извън политическата арена. Миналата година имаше отново скандал с победата на Украйна на Евровизия. Австралия спечели вота на журито, Русия — вота на публиката, но в крайна сметка Украйна бе на второ място и в двата случая. И ги би.

Тази година Киев твърдо отказа да пусне руската участничка, което предизвика скандал.
Говорителят на организацията Дейв Гудман все пак се надява да се намери решение и всички делегации да участват. Иначе се очаква истински екшън за Евровизия.

Украйна предизвика страхотен скандал на Евровизия

Украйна предизвика страхотен скандал на Евровизия

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар